Печені яблука – чудовий зимовий десерт. Він корисний і чудово піднімає настрій. Варто тільки поставити яблука з начинкою в духовку, як кухню наповнює святковий новорічний аромат і хочеться зібратися з найближчими людьми за чашкою ароматного какао або чаю з десертом!
Начинка з сухофруктами, горіхами і корицею
Складові:
- 3 ст.л. різних горішків
- рідкий мед для сервірування
- 1 ч.л. меленої кориці
- сушений інжир – 2 шт
- 2 сушених фініки
- 4 великих зелених яблука
- сушений імбир на кінчику ножа
- 2 скл. родзинок
Приготування:
1) Ізюм та інжир викласти в миску і залити гарячою водою на 20хв. Фініки нарізати на невеликі шматочки, горіхи трішки подрібнити
2) Злити окріп з миски з родзинками і інжиром, нарізати інжир на шматочки. Змішати сухофрукти, горіхи, корицю і імбир
3) Вирізати серцевину з яблук зверху, залишаючи дно у фрукта. Вийняти трохи м’якоті, щоб помістилася начинка
4) Щільно нафарширувати яблука, наколоти їх зубочисткою з боків, загорнути у фольгу, залишаючи зверху отвір і поставити в розігріту до 180 градусів духовку на 35 хвилин. Подавати з медом!
Начинка із сиру, сметани та кориці
Складові:
- 6 великих яблук
- 300г сиру
- 1 яйце
- цукор, кориця на смак
- 4 ст.л. сметани
- 4 ст.л. родзинок
- 1 ч.л. ванільної есенції
Приготування:
1) Яблука розрізати навпіл, вийняти серцевину і зробити поглиблення ложкою
2) Сир перетерти з цукром, ванільною есенцією і яйцем. Додати родзинки і викласти начинку в яблука
3) Викласти яблука в змащену вершковим маслом форму, посипати корицею, наколоти зубочисткою і поставити в розігріту до 180 градусів духовку на 35 хвилин. Подавати зі сметаною!
Начинка з вином
Складові:
- 3 великих яблука
- 100 мл солодкого вина
- 100 г вершкового масла
- 2-3 ч.л. цукру
Приготування:
1) У яблук вирізати серцевини, але не надрізувати наскрізь. Покласти в кожне поглиблення по шматочку вершкового масла і насипати цукор. Потім влити вино
2) Викласти яблука в форму для випікання, проколоти з боків і поставити в розігріту до 220 градусів духовку на 20 хвилин
Начинка з вівсяними пластівцями і медом
Складові:
- 4 великих яблука
- 1/4 склянки вівсянки швидкого приготування
- 3 ст.л. очищеного мигдалю
- 16 шматочків кураги
- зацукрований імбир за смаком
- 2 скл рідкого меду
Приготування:
1) Мигдаль, курагу і імбир порубати і перемішати
2) Мед перемішати з вівсянкою. Додати мигдаль, курагу і імбир
3) Вийняти у яблук серцевину, нафарширувати вівсяної сумішшю, проколоти з боків і викласти на деко. Налити в деко воду, щоб вона доходила до 1/3 висоти яблук. Поставити деко в розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин
Яблука, запечені в тісті
Складові:
- 4 великих яблука
- 500 г листкового тіста
- 50 г цукру
- 2 ч.л. кориці
- 1 яйце
- цукрова пудра для посипання
- 100 г коричневого цукру
- 25 г вершкового масла
Приготування:
1) Яйце збити з 1 скл. води
2) Яблука почистити від шкірки і видалити серцевину
3) Поверхню присипати борошном і розкачати тісто, нарізати його на квадрати
4) У мисці змішати цукор і 1 ч.л. кориці, обваляти яблука
5) Змішати коричневий цукор, корицю, що залишилася, і масло до утворення крихти
6) Нафарширувати яблука, викласти кожне на середину коржика з тіста і закріпити кінчики зверху на яблуці
7) Викласти яблука на деко, змастити яйцем і поставити в розігріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин. При подачі посипати цукровою пудрою
Смачного!