Десерти становлять невід’ємну частину нашого раціону. Як би ми не старалися відгородитися від цього виду їжі, все одно без солодкого складно уявити своє меню. Безперечно, ми можемо ввести певні обмеження на споживання солодощів, але виключити їх повністю просто неможливо. Адже дуже часто навіть в несолодких стравах присутній цукор.
А якщо в сім’ї є діти, то виключити десерти з раціону – це щось з області фантастики. Потрібно якось знаходити ту золоту середину, коли всі будуть ситі і задоволені. Перше правило, яке можна ввести, – не купувати магазинну випічку. Найчастіше в ній містяться не дуже корисні інгредієнти. Адже кожна господиня може приготувати не менш смачне печиво у себе на кухні. Щоб полегшити трохи задачу і надихнути вас, пропонуємо кілька варіантів печива, яке швидко і просто готується.
Кокосове печиво
Кокос – ситний горіх, який має дуже ніжним і приємним ароматом.
Складові:
- 100 г борошна
- 100 г цукру
- 200 г кокосової стружки
- 2 яйця
- 1 ч. л. розпушувача
Приготування:
- Яйця збийте з цукром.
- Додайте кокосову стружку, перемішайте.
- Всипте борошно з розпушувачем, знову перемішайте.
- Приберіть тісто в холодильник на півгодини.
- Змочіть руки водою і сформуйте з тіста печиво.
- Поставте в розігріту до 180 градусів духовку на 15 хвилин.
Яблучне печиво
Складові:
- 120 г цукру
- 2 г ваніліну
- 4 яйця
- 200 г маргарину
- 500 г борошна
- 3 яблука
- 10 г розпушувача
Приготування:
- Розітріть яйця з цукром і ваніліном. Додайте розтоплений маргарин, перемішайте.
- Потім додайте борошно, змішане з розпушувачем. Добре все перемішайте.
- Очистіть яблука від шкірки, наріжте кубиками і додайте в тісто.
- Застеліть деко папером для випічки. Викладіть ложкою невеликі гірки з тіста.
- Поставте в розігріту до 200 градусів духовку на 10-15 хвилин (до золотистого кольору).
Домашнє вівсяне печиво
Цей десерт нагадає нам прекрасне дитинство, коли ми з нетерпінням чекали маму з роботи, адже вона приносила дивовижне вівсяне печиво. Побалуйте і своїх дітей цими ласощами.
Складові:
- 100 г вершкового масла
- 1 скл. цукру
- 2 яйця
- 1 скл. вівсяних пластівців
- 1 скл. борошна
- горіхи за смаком
- сухофрукти за смаком
Приготування:
- Розімніть виделкою вершкове масло (кімнатної температури) з цукром.
- Потім збийте його міксером до отримання однорідної маси.
- Додайте яйця і перемішайте. Висипте склянку вівсяних пластівців і перемішайте.
За смаком додайте горіхи і сухофрукти (сумарно не повинно бути більше, ніж 2 склянки). Добре все змішайте. Додайте борошно. - З отриманої маси сформуйте кульки, умочіть в борошно і надайте форму печива.
- Застеліть деко папером для випічки, змастіть трохи оливковою олією. Поставте печиво в розігріту до 200 градусів духовку на 15 хвилин.
Молочні коржики
Таким десертом балувала бабуся на канікулах. Ах, які ж вони смачні!
Складові:
- 400 г борошна
- 200 г цукру
- 100 г вершкового масла
- 1 яйце
- 80 мл молока
- 0,5 ч. л. розпушувача
Приготування:
- Збийте розм’якшене вершкове масло з цукром.
- Додайте яйце, молоко, розпушувач і перемішайте.
- Додайте борошно, замісіть еластичне тісто.
- Розкачайте тісто в пласт товщиною 7-10 мм.
- Формочкою для тарталеток виріжте коржики.
- Застеліть деко пергаментним папером. Духовку розігрійте до 180 градусів.
- Перекладіть коржики на деко і випікайте 15 хвилин (щоб краї злегка зарум’янились).
Бананове печиво
Банани – ситні фрукти, тому це печиво можна брати на роботу в якості перекусу. І смачно, і корисно, і ароматно.
Складові:
- 2 банана
- 1 скл. геркулесу
- горіхи за смаком
- родзинки за смаком
Приготування:
- Розімніть банани з геркулесом. Додайте горіхи, родзинки.
- Розкачайте пласт товщиною 1 см, розріжте на невеликі квадратики.
- Поставте в розігріту до 180 градусів духовку на 15 хвилин.
Печиво «Мадлен»
Приготуйте хоча б раз цей десерт, і діти будуть просити таке печиво весь час.
Складові:
- 120 г борошна
- 2 яйця
- 80 г цукру
- 90 г вершкового масла
- 1 ст. л. лимонного соку
Приготування:
- Трохи розтопіть вершкове масло, додайте до нього яйця і цукор. Збийте вінчиком або міксером.
- Додайте борошно і лимонний сік, ретельно перемішайте.
- Викладіть тісто в формочки «Мадлен» (або будь-які інші).
- Випікайте при температурі 190-200 градусів 12-15 хвилин.
На сніданок до чаю потрібно щось швидко приготувати, гості раптом зайшли без попередження, треба дати десерт дітям в школу, хочеться просто влаштувати свято на вихідних за півгодини – ці рецепти знадобляться вам в будь-якій ситуації. Крім швидкості приготування, печиво підкорить вас ще і мінімумом інгредієнтів.
Для щастя потрібно зовсім небагато, і іноді це порадувати себе і близьких такими ласощами. Якщо до складу деяких видів печива входять фрукти, то можна замінювати іншими на свій розсуд. Експериментуйте і діліться з друзями цією статтею!