Запечена картопля на гарнір – це класика. Але! За допомогою нехитрих маніпуляцій ви зможете перетворити цю класику в щось незвичайне. Святковий гарнір виглядає дуже апетитно: зовні ароматна хрустка скоринка, а на розломі – тягучий сир.
Картоплини для страви підберіть однакові і за розміром, і за формою. Гарнір буде виглядати гарніше, та й бульби пропечуться однаково. Якщо не впевнені в своїй духовці, постеліть на дно дека пергамент, щоб потім готову картопельку не довелося від нього віддирати.
Для посипання картоплі рекомендуємо використовувати саме пармезан. При термічному впливі він плавиться лише частково, тому гарнір буде виглядати особливо ошатно. Якщо вже пармезан ну ніяк не дістати, можете замінити його іншим твердим сиром, збільшивши лише кількість.
Складові:
- Картопля – 800 г
- Соняшникова олія – 60 мл
- Пармезан – 30 г
- Петрушка – 1 ч. л.
- Паприка – 1 щіпка
- Часниковий порошок – 1 ч. л.
- Орегано – 1 щіпка
- Чорний перець (мелений) – 1 щіпка
- Сіль за смаком
Приготування:
Картоплю очистіть. У кожної картоплини зріжте 1 бочок з довгастого боку для того, щоб можна було картоплину поставити вертикально. Потім зробіть 3-4 поперечних розрізи, не доходячи до краю.
Переверніть картоплину і зробіть таку ж кількість розрізів. Загалом, орієнтуйтеся по фото.
Викладіть картопляні заготовки на змащений олією лист.
Приготуйте заправку. Змішайте соняшникову олію з усіма спеціями і сіллю. Цією сумішшю змастіть картоплю, намагайтеся, щоб заправка потрапила в усі розрізи заготовки.
Поставте деко в розігріту до 180 градусів духовку на 40-50 хвилин. За 10 хвилин до закінчення приготування посипте картоплю тертим пармезаном, акуратно розсовуючи часточки, щоб сир потрапив і всередину. Поставте страву в духовку допікатися.
Подавайте, посипавши зеленню петрушки.
Готуйте, радуйте близьких, друзів і не забувайте ділитися нашими рецептами в соцмережах!