Цей салат стане вашою улюбленою закускою!
Продукти:
- 2 кг пошаткованої білокачанної капусти;
- 350 г ріпчастої цибулі, порізаної кільцями і півкільцями;
- 1,5 кг тертої моркви;
- 150-200 г очищеного часнику;
- 125 г цукру;
- 2 ст. ложки солі;
- 250 мл 9% оцту (або 175 мл води + 75 мл 70% оцтової есенції;
- 250 мл рослинної олії (я віддаю перевагу рафінованій соняшниковій)
- 2 ч. ложки чорного перцю меленого;
- 1,5 ч. ложки червоного перцю;
- 4 ч. ложки коріандру меленого
- за бажанням можна ще додати спецій на свій смак, наприклад кардамон, сушений базилік, куркуму, імбир, мелений лавровий лист.
Як приготувати корейський салат з капусти:
Шаткуємо капусту, подрібнюємо всі овочі і складаємо все в великий таз.
Видавлюємо в овочі часник, посипаємо сіллю, цукром, поливаємо олією і оцтом, додаємо спеції. Акуратно перемішуємо руками, але не мнемо!
Розкладаємо салат по чистим банкам, закриваємо пластмасовими кришками і залишаємо на добу при кімнатній температурі.
На наступний день додаємо потроху салату в кожну баку, тому що салат в банках просяде. Потім прибираємо в холодне місце.