Корейський салат на зиму: такої смакоти Ви ще не готували!

Цей салат стане вашою улюбленою закускою!

Продукти:

  • 2 кг пошаткованої білокачанної капусти;
  • 350 г ріпчастої цибулі, порізаної кільцями і півкільцями;
  • 1,5 кг тертої моркви;
  • 150-200 г очищеного часнику;
  • 125 г цукру;
  • 2 ст. ложки солі;
  • 250 мл 9% оцту (або 175 мл води + 75 мл 70% оцтової есенції;
  • 250 мл рослинної олії (я віддаю перевагу рафінованій соняшниковій)
  • 2 ч. ложки чорного перцю меленого;
  • 1,5 ч. ложки червоного перцю;
  • 4 ч. ложки коріандру меленого
  • за бажанням можна ще додати спецій на свій смак, наприклад кардамон, сушений базилік, куркуму, імбир, мелений лавровий лист.

Як приготувати корейський салат з капусти:

Шаткуємо капусту, подрібнюємо всі овочі і складаємо все в великий таз.

Видавлюємо в овочі часник, посипаємо сіллю, цукром, поливаємо олією і оцтом, додаємо спеції. Акуратно перемішуємо руками, але не мнемо!

Розкладаємо салат по чистим банкам, закриваємо пластмасовими кришками і залишаємо на добу при кімнатній температурі.

На наступний день додаємо потроху салату в кожну баку, тому що салат в банках просяде. Потім прибираємо в холодне місце.

Джерело

Поділись


Новини партнерів