Пиріг «Яблучні ріжки» із здобного дріжджового тіста з найніжнішою начинкою з тушкованих яблук з корицею має незвичайний вигляд, легко розбирається на порційні шматочки і безсумнівно порадує своїм смаком вибагливих ласунів!
Сезон яблук в самому розпалі, тому час використовувати їх на 100 відсотків. Скільки можна пекти одну і ту ж шарлотку? Спечи «Яблучні ріжки», цей пиріг просто тане в роті!
Складові:
- 500 г пшеничного борошна
- 250 мл молока
- 7 г сухих дріжджів
- 40 г вершкового масла
- 30 мл рослинної олії
- 70 г цукрового піску
- 0,5 ч. л. солі
- 1 яйце
Інгредієнти для кондитерської крихти:
- 200 г цукру
- 120 г вершкового масла
- 150 г пшеничного борошна
Інгредієнти для начинки:
- 5 яблук
- 30 г вершкового масла
- 1 ч. л. кориці
- 1 яйце (для змащування пирога)
Приготування:
Додай в просіяне борошно дріжджі, перемішай.
У тепле молоко додай цукор і сіль. Перемішай все. Додай до борошна молоко, розтоплене вершкове масло, яйце і все перемішай.
Поступово додавай рослинну олію і вимішуй тісто руками 5-7 хвилин. Тісто має вийти м’яким, гладким і не повинне липнути до рук.
Накрий тісто плівкою і залиш на 1,5 години, щоб підійшло.
Очисти від шкірки яблука, виріж у кожного серцевину і наріж кубиками. Перетопи на пательні вершкове масло, додай яблука і тушкуй від 3 до 5 хвилин, щоб вони стали м’якшими.
Потім додай корицю, перемішай і дай начинці повністю охолонути.
Для того, щоб прикрасити тісто знадобиться кондитерська крихта. Для її приготування змішай виделкою цукор і тверде вершкове масло. У суміш цукру і масла додай борошно і руками перетри до утворення великої крихти. Постав готову крихту в холодильник.
Тісто, що піднялося виклади на стіл, розділи на 8 рівних частин і сформуй з них однакові колобки. Накрий їх плівкою і дай постояти 5-7 хвилин.
Кожну частину розкачай в коло діаметром трохи менше, ніж форма для випічки діаметром 30 см.
Візьми половину кондитерської крихти і рівномірно розподіли її по половині кожного кола з тіста.
Склади коржі навпіл так, щоб крихта опинилася між двома шарами тіста. Злегка придави долонею.
Залиш трохи крихти для того, щоб прикрасити пиріг, а решту розподіли по поверхні коржів.
На кожен коржик з двох сторін виклади по порції начинки. Завертай тісто від країв до центру так, щоб вийшло два рулети-конуси.
Змасти форму для пирога вершковим маслом і посип борошном. Виклади всі заготовки на форму гострою стороною конусів до центру.
Накрий форму плівкою і дай постояти 30-40 хвилин.
Перед випічкою змасти пиріг яйцем і посип зверху залишком кондитерської крихти.
Випікати пиріг 40-50 хвилин в духовці, розігрітій до 150 градусів. Готовність пирога перевіряй зубочисткою.
Дай охолонути і переклади пиріг на тарілку. Смачного!