Надзвичайно пухкі пиріжки з картоплею та секретною добавкою по бабусиному рецепту

Мабуть, найпопулярніше тісто для смажених пиріжків з солодкою або солоною начинкою – дріжджове. Опара під час смаження стає хрусткою і повітряною, але часу на приготування йде багато.

Апетитні пиріжки з рум’яною скоринкою можна приготувати і з іншим тістом, яке нічим не поступається дріжджовому. Пропонуємо замісити його на кислому молоці або кефірі: ви отримаєте такі ж м’які і хрусткі пончики. А в начинці є одна хитрість – невелика кількість твердого сиру, який додасть картопляному пюре тягучої консистенції і пікантний смак.

Складові:

  • Твердий сир – 100 г
  • Картопля – 6 шт.
  • Вершкове масло – 50 г
  • Цибуля – 1 шт.
  • Кріп – 0,5 пуч.
  • Кисле молоко – 200 мл
  • Яйце- 2 шт.
  • Соняшникова олія – 100 мл

Приготування:

З відвареної картоплі зробіть пюре, додайте тертий сир, дрібно нарізаний кріп. Цибулю наріжте дрібними кубиками, обсмажте у вершковому маслі, додайте до картоплі. У просіяне борошно додайте сіль, потім вбийте яйця, розведіть все кислим молоком, влийте 70 мл соняшникової олії.

Замістити тісто, розкачати шаром 5 мм, за допомогою чашки з широкою шийкою видавіть з пласта кола.

Викладіть в кожен корж начинку, защепіть краї. Обсмажте пиріжки на рослинній олії з двох сторін до появи рум’яної скоринки.

Смажені пиріжки з картоплею і сиром обов’язково сподобаються вашим рідним: ви навіть не помітите, як спорожніє миска з ними, тому радимо готувати їх у великій кількості.

Джерело

Поділись


Новини партнерів