Якби мені сказали ще кілька тижнів тому, що стравою з картоплі можна не просто здивувати, але і підкорити, я б точно не повірила. Цей доступний овоч бував на кухні кожної господині в усіх можливих іпостасях: смажений, варений і тушкований, запечений, в мундирах і в якості начинки для пиріжків, як деруни, інгредієнт усіма улюблених салатів і перших страв. Але таким ви його ще не пробували. Результат дав зрозуміти, як мало мені відомо про страви з цього овоча.
Картопля по-португальськи з розмарином і оливковою олією – настільки смачна їжа, що однієї порції точно буде мало. У ресторанах Португалії її подають до м’яса або риби, а також до більш екзотичного м’яса каракатиці або восьминога. Але, чесно кажучи, цю страву можна вживати в якості основної.
Складові:
- Картопля – 8 шт.
- Часник – 4 зуб.
- Вершкове масло – 30 г
- Оливкова олія – 40 мл
- Розмарин – 2 ч. л.
- Морська сіль за смаком
Приготування:
Візьміть 8 картоплин і ретельно їх помийте. Відваріть бульби до готовності, а після цього відкладіть в сторону і почекайте, поки вони охолонуть.
Тепер кожен плід потрібно придавити ложкою зверху. Картоплина повинна злегка тріснути, але тільки не розвалитися.
Виберіть форму, в якій будете запікати. Налийте в неї оливкову олію. Наріжте зубчики часнику пластинками. Їх потрібно рівномірно розподілити по дну.
Складіть картоплю в форму тією частиною, що лопнула догори. Бульби повинні щільно прилягати одна до одної. Посипте картоплю розмарином і великою морською сіллю.
Наріжте вершкове масло кубиками. Покладіть по 1-2 кубика на кожну картоплину. Зверху можна полити невеликою кількістю оливкової олії (за бажанням).
Виставте температуру в духовці на 180-200 ° С. Поставте картоплю в духовку. Вона повинна підрум’янитися.
Згідно з оригінальним рецептом, краще використовувати саме молоду картоплю. Але ви можете приготувати ту, яка є в наявності. Щоб всі бульби спочатку проварилися, а після цього і пропеклися рівномірно, вибирайте картоплю приблизно однакового розміру. Якщо вдома є свіжі овочі або смажені гриби, то разом з картоплею по-португальськи вони зроблять вечерю досконалою.