Дуже зручно взимку – відкрив маленьку баночку- і борщик за півгодини готовий! Можна без м’яса, можна на бульйоні, можна на тушонці – взагалі хвилинна справа!
Складові:
- буряк 3 кг
- морква 1 кг
- цибуля ріпчаста 1 кг
- перець солодкий 1 кг
- помідори 1 кг
- 1 склянка цукру
- 3 ст.л. солі
- 1 склянка рослинної олії
- 125 мл (половина склянки) оцту 9%
Вихід: близько 12 банок по 0,5 л!
Приготування:
1.Всі овочі помити, почистити, далі шарами укласти в таз в такій послідовності:
2. Цибулю порізати напів- або чвертькільцями;
3. Буряк натерти на крупній тертці (можна і на корейський лад)
так само натерти і моркву, перець порізати тонкою соломкою, помідори напівкружальцями;
4. Додати сіль, цукор, оцет, олію;
5. Все перемішати і поставити на маленький вогонь, як тільки дасть сік, вогонь додати і варити 25 хвилин;
6. Розкласти гарячим в стерильні банки і закатати.
Взимку просто варите бульйон, заправляєте капустою, картоплею, трохи проварюєте і відправляєте вміст баночки, хвилин через 7-10 борщик готовий!
В кінці я додаю рубаний часничок просто в каструльку і в тарілку побільше зелені і сметанку для бажаючих.
Смачного!