Надзвичайна смакота !!! Грецькі тефтелі з кабачками. Спробуйте і переконайтеся! Просто приголомшливий рецепт! Візьміть собі на замітку!
Грецькі тефтелі з кабачками «Кефтедес» – це середземноморські тефтелі, приготовлені з м’ясного фаршу з овочами, які подають як в гарячому, так і в холодному вигляді з соусом «Цацики». В оригіналі їх смажать, але мені більше подобаються в запеченому вигляді. Діти теж їдять із задоволенням!
Складові:
- М’ясний фарш – 600 гр
- Молоді кабачки – 2-3 шт
- Яйця курячі – 2 шт
- Цибулина – 1 головка
- Часник – 3-4 зубки
- Томатна паста – 2 ст. ложки
- Мелені сухарі – 3 ст. ложки
- Сіль, мелений чорний перець, свіжа або суха м’ята і базилік
Приготування:
До м’ясного фаршу додати терті (краще очищені від шкірки) кабачки, подрібнену цибулину і часник.
Сюди ж додати сухарі, томатну пасту, яйця. Посолити, додати спеції і добре вимісити.
З отриманої маси сформувати невеликі тюфтельки.
Викласти на деко, застелене промасленим пергаментом. Помістити в духовку, попередньо розігріту до 170-180 градусів, на 20 хвилин.
Як вже і говорилося вище, подавати можна як в холодному, так і в гарячому вигляді з соусом «Цацики».
Смачного!