Сьогодні хочу розповісти вам, як приготувати чудові човники з баклажанів з куркою і овочами. Приголомшливо смачна і гарна страва, дуже просто готується і неодмінно порадує вас своїм божественним смаком. Начинка чудово поєднується з баклажанами. Спокусливо апетитні човники з баклажанів і куркою буквально тануть у роті, залишаючи у вас відчуття ситості і задоволення. Спробуйте приготувати домашні човники з баклажанів з овочами – це дуже смачно.
Складові:
- свіжий помідор – 2 штуки;
- часник – 1-2 зубчики;
- свіжа зелень петрушки;
- твердий сир;
- баклажани – 2 штуки (загальна вага приблизно 800 грам);
- сіль;
- чорний мелений перець;
- мелені сухарі (це сушений білий хліб подрібнений в крихту) – 1-2 столові ложки;
- куряче м’ясо (стегенця) – 400 грам;
- болгарський перець – 1 штука;
- ріпчаста цибуля – 1 штука.
Для приготування човників з баклажанів з куркою і овочами нам знадобиться два баклажана (загальна вага баклажанів, які я використовувала, 800 грам).
У баклажанів відрізаємо плодоніжки і кладемо їх в глибоку каструлю.
Потім в каструлю до баклажанів додаємо сіль (я додаю одну чайну ложку) і заливаємо їх гарячою водою.
Каструлю з вмістом відправляємо на плиту і варимо баклажани до м’якості (у мене на це йде приблизно 10 хвилин).
Через цей час дістаємо гарячі баклажани з води і залишаємо остигати.
Поки баклажани остигають, ми займемося приготуванням начинки для чудових човників.
Для приготування начинки для баклажанів нам знадобиться 400 грам курячого м’яса (я використовувала стегенця).
З курячих стегенець видаляємо кісточку, а м’ясо нарізаємо маленькими шматочками.
Одну ріпчасту цибулину очищаємо від лушпиння, добре миємо й нарізаємо її маленькими кубиками.
Болгарський перець і свіжі помідори нарізаємо невеликими шматочками.
На сковороду наливаємо трохи соняшникової олії і ставимо на плиту.
На розігріту сковороду викидаємо дрібно нарізану цибулю і обсмажуємо її до прозорості.
Потім в сковороду до цибулі додаємо нарізані помідори, добре перемішуємо, і обсмажуємо все разом ще 5 хвилин.
Тоді в сковороду перекладаємо дрібно нарізаний перець, знову все добре перемішуємо, тушкуємо ще 5 хвилин і знімаємо сковороду з вогню. Овочева частина начинки для човників з баклажанів готова.
На окрему сковороду наливаємо трохи олії і ставимо на плиту.
На розігріту олію викладаємо попередньо дрібно нарізану курку, при постійному помішуванні (щоб курячі шматочки рівномірно обсмажувалися) обсмажуємо курку 5-7 хвилин до зміни кольору (до напівготовності).
Знімаємо м’ясо з вогню і залишаємо остигати.
Тепер приготуємо човники. Для цього остиглі баклажани розрізаємо уздовж навпіл (в результаті у нас вийде чотири половинки).
З середини баклажанів вирізаємо м’якоть (я це роблю за допомогою ножа) і залишаємо стінки човників завтовшки приблизно в один сантиметр. З рештою половинками баклажанів проробляємо те ж саме.
Порада: під час вирізання м’якоті з баклажанів, дуже важливо не проколоти баклажани наскрізь.
М’якоть з баклажанів віджимаємо (я це роблю руками) і дуже дрібно нарізаємо її за допомогою ножа.
Часник нарізаємо дуже дрібно ножем.
Свіжу зелень петрушки миємо і дрібно подрібнюємо.
У глибокий посуд відправляємо дрібно нарізану м’якоть баклажанів, додаємо овочі (цибуля, помідор і перець), курку, рубану петрушку, часник, солимо і перчимо до смаку.
Потім в начинку додаємо мелені сухарі (крихта з білого хліба вбере зайву рідину з начинки і начинка для човників вийде менш вологою та більш густою), і все добре перемішуємо.
Човники з баклажанів перекладаємо в форму для запікання.
Отриману начинку викладаємо в човники з баклажанів (оскільки начинки виходить багато, тому в човники її потрібно укладати дуже щільно).
Зверху човники з баклажанів посипаємо тертим твердим сиром.
Ставимо в розігріту до 200 градусів духовку на 20 хвилин.
Впевнена, у вашій родині ці човники з баклажанів з куркою і овочами неодмінно оцінять. Рецепт надзвичайно смачних і ароматних човників з баклажанів нескладний: так що готуйте – і така смакота прикрасить ваш стіл!