Спробуйте зробити раз і цей рецепт у вас приживеться назавжди.
Складові:
- Баклажани – 5-6 середніх розмірів
Маринад:
- 100 мл оцту 6%,
- 2 склянки води,
- 4 шт. гвоздики,
- 5 штук. лаврового листка,
- 10 шт. перцю горошком.
- 3 ст. л. коричневого цукру (я поклала 2 ст.л. меду і 1 ст.л. простого цукру),
- 1,5 ст.л. солі,
- ложка рослинної олії
Рецепт приготування
1. Баклажани очищаємо від шкірки.
2. Ріжемо на пластинки і обсмажуємо до жовтизни.
3. Готуємо маринад.
4. Всі інгредієнти для маринаду слід добре розмішати.
5. Закип’ятити і остудити.
6. Ще потрібно 10 зубчиків часнику.
7. Кожну баклажанову пластинку вмочити в маринад.
8. Складати в каструльку, перекладаючи нарізаними пластинками часнику.
9. Залити маринадом.
10. Маринаду виходить багато, баклажани ніби плавають в ньому.
11. Зберігати в холодильнику.
12. Готово через 3-5 днів, але я починаю їсти вже на наступний день.
13. Тому, що вже дуже смачно!
Смачного!