Є продукти, з якими навіть найпростіша страва буде гідною панського столу. Один з них – свинина. Достатньо додати апельсин або чорнослив, щоб улюблене м’ясо стало ще соковитішим, смачнішим і ароматнішим. Картопля, макарони і гриби зроблять страву неймовірно ситною. А кисло-солодкий соус перетворить свинину в зірку столу.
І хоча пальчики зі свинини з огірком і сиром – варіант доволі скромний і бюджетний, ніж перераховані вище варіанти, його смакові якості не поступаються. Приємно, коли є що подати до звичного гарніру, не витративши при цьому піввечора на кухні і не втомившись так, що навіть пробувати не хочеться. Якщо це ваша мрія, готуйте свинину за нашим рецептом.
Складові:
- Свинина – 500 г
- Мариновані огірки – 2-3 шт.
- Твердий сир – 100-130 г
- Лимонний сік – 2 ст. л.
- Сіль за смаком
- Чорний перець (мелений) за смаком
Приготування:
Помийте м’ясо. Обсушіть його. Наріжте тонкими пластами. Помістіть кожен між смужками харчової плівки. Відбийте м’ясо. Поперчіть його. Полийте лимонним соком. Після цього складіть в одну ємність і відставте в сторону маринуватися на півгодини.
Розріжте кожен огірочок уздовж на чотири частини. Твердий сир наріжте невеликими брусочками.
Посоліть відбите м’ясо і ще раз поперчіть його.
Візьміть 1 шматок м’яса. Розкладіть його на обробній дошці. Викладіть сирний брусочок і шматочок огірка. Загорніть начинку, формуючи рулетик. Обмотайте його нитками. Якщо немає спеціальної нитки, просто закріпіть за допомогою зубочисток.
Розігрійте олію. Обсмажте сформовані рулетики з обох сторін.
Виставте температуру духовки на 180°С. Складіть рулетики у форму для запікання. Поставте в духовку ще на 12 хвилин.
На нашому сайті ви і ваші друзі можете знайти безліч різних способів подачі і приготування м’яса. Поєднати його з сиром і маринованим огірком – одна з кращих ідей. Закуска такого формату ідеально впишеться і в святкове меню.