Гриби – досить специфічний продукт, але якщо приготувати їх правильно, ви отримаєте неземне задоволення. Вершковий соус з пікантним часником і пряним чебрецем – ідеальне доповнення до них. Ви не помилитеся, якщо виберете цей варіант для вечері або посиденьок з гостями!
Завдяки тому, що гриби для цієї страви не потрібно подрібнювати, обсмажувати і проводити інші маніпуляції, вони зберігають свої смакові якості і навіть покращують їх. За час приготування вони просочуються ароматом і смаком соусу, тому стають м’якими, соковитими і ніжними.
Складові:
- Печериці – 200 г
- Вершкове масло – 2 ст. л.
- Оливкова олія – 1 ст. л.
- Часник – 2 зуб.
- Чебрець – 1-2 шт.
- Вершки – 1 скл.
- Сіль за смаком
- Чорний перець (мелений) за смаком
- Твердий сир – 70 г.
Приготування:
Розігрійте вершки, додайте подрібнений часник і гілочки чебрецю. Проваріть близько 5 хвилин, весь час помішуючи, щоб уникнути бурхливого кипіння.
Вимийте гриби і обсушіть їх за допомогою паперових рушників. Перекладіть у форму, посоліть, поперчіть, додайте шматочки вершкового масла, збризніть оливковою олією.
Залийте печериці соусом і запікайте при 180 градусах близько півгодини. Дістаньте форму і посипте страву тертим сиром і готуйте ще близько 5 хвилин. Якщо ви не любите сир, можете не додавати – все одно буде смачно.
Подавайте до столу як окрему страву і гарнір до запеченого м’яса. Обов’язково приготуйте грибочки за цим рецептом і поділіться ним з друзями!