Після затяжної зими так хочеться скоріше порадувати організм смачними закусками зі свіжих овочів. На ринках і прилавках супермаркетів вже з’явилася молода і соковита капуста. У зв’язку з цією довгоочікуваною подією ми вирішили підготувати для вас кілька вдалих рецептів, в яких її можна використовувати.
Освіжаючі салати – невід’ємна частина раціону будь-кого, хто дбає про здоров’я і фігуру. Подивіться, як можна урізноманітнити звичний для всіх салат з капустою, цибулею і огірком. Давайте залишимо цю нудьгу в минулому і починаємо готувати барвисті страви.
Салат з яблуками
Вам знадобиться:
- 300 г капусти
- 1-2 огірка
- 1 жовтий болгарський перець
- 1 червоний болгарський перець
- 1 ч. л. цукру
- 0,5 ст. л. оцту
- петрушка за смаком
- сіль за смаком
- журавлина за смаком
- 3-4 ст. л. соняшникової олії
Як приготувати:
- Вимийте овочі, очистіть і наріжте півкільцями перець, огірок наріжте половинками кружечків, а капусту тонко нашаткуйте, посоліть і гарненько памніть руками.
- Викладіть овочі в салатницю і додайте подрібнену зелень.
- Щоб приготувати заправку, змішайте соняшникову олію з оцтом і цукром. Заправте сумішшю салат і гарненько все перемішайте.
Салат з кукурудзою
Вам знадобиться:
- 500 г капусти
- 200 г консервованої кукурудзи
- 2-3 помідора
- 1 пуч. кропу
- 0,5 цибулини
- сметана за смаком
- сіль за смаком
Як приготувати:
- Вимийте і подрібніть овочі, помістіть їх в салатницю, додайте кукурудзу і подрібнену зелень.
- Салат посоліть і заправте сметаною.
Салат з кукурудзяними пластівцями
Вам знадобиться:
- 250 г капусти
- 200 г шинки
- 2 огірка
- 2 помідори
- 90 г кукурудзяних пластівців
- 150 г сметани або майонезу
Як приготувати:
- Вимийте овочі, наріжте огірки соломкою, помідори – кружечками, а капусту наріжте.
- Тонкими скибочками наріжте шинку.
- Візьміть салатницю і почніть викладати закуску шарами: пластівці, шинка, шар сметани, огірки, капуста і знову шар сметани, останній шар – кружальця помідора.
Салат з імбиром
Вам знадобиться:
- 0,5 капустини
- 1 болгарський перець
- 0,5 ч. л. тертого імбиру
- 1 ст. л. соняшникової олії
- 1 ст. л. подрібнених волоських горіхів
- 0,5 пуч. петрушки
- сіль за смаком
- чорний мелений перець за смаком
Як приготувати:
- Вимийте і наріжте капусту, очистіть і наріжте тонкими скибочками болгарський перець, подрібніть петрушку.
- Помістіть овочі в салатницю, додайте імбир, горіхи, соняшникове масло, сіль і перець, гарненько все перемішайте.
Салат з ананасами
Вам знадобиться:
- 300 г капусти
- 1 болгарський перець
- 0,5 моркви
- 200 г консервованих ананасів
- 1-2 зуб. часнику
- 0,5 банки консервованої кукурудзи
- 1 упаковка сухариків
- петрушка за смаком
- сметана або майонез за смаком
Як приготувати:
- Вимийте і очистіть овочі. Капусту нашаткуйте, посоліть і гарненько помніть руками.
- Натріть на крупній тертці моркву, зелень подрібніть. Невеликими скибочками наріжте консервовані ананаси і перець.
- Пропустіть через прес часник, змішайте його зі сметаною. Помістіть капусту, перець, ананаси, кукурудзу, моркву і сухарики в салатницю і заправте сметанною сумішшю.
Такі прості салати чудово доповнять будь-яку страву і гарнір. Подивіться, як можна приготувати смачний шніцель з капусти.