Сирний пиріг – це один з тих простих домашніх рецептів, до яких я часто вдаюся. Він готується швидко, виходить смачно, а діти його просто обожнюють.
За бажанням ви можете покласти в начинку сухофрукти або свіжозаморожені ягоди.
Складові
Для коржа:
- 2 яйця
- 9 столових ложок цукру (пудра)
- 9 столових ложок рослинної олії
- 9 столових ложок молока
- 12 столових ложок борошна
- 1 пакетик розпушувача
- ванільна есенція.
Для сирного крему:
- 500-600 г сиру
- цукор за смаком
- 2 яйця
- цукати з апельсинових кірочок.
Рецепт приготування пирога з сиром:
Для коржа: збиваємо яйця з сіллю, поки суміш не побіліє і не подвоїться в об’ємі.
Додаємо цукрову пудру, ванільну есенцію, рослинну олію і молоко, потім борошно, змішане з розпушувачем.
У нас вийде більш густа суміш, навіть густіша ніж сметана (як для кексу).
Виливаємо половину суміші в форму (20/30 см), покриту пергаментним папером.
Випікаємо в розігрітій духовці при температурі 180 градусів (150 градусів для електричної духовки) протягом 10-15 хвилин, поки корж не затвердіє.
Тим часом підготуємо сирний крем. Для цього ретельно перемішайте всі інгредієнти.
Щоб сирний крем вийшов більш пишним і смачним, можна використовувати вертикальний блендер.
Ви також можете додати в крем будь-які наповнювачі за вашим бажанням.
Залежно від того, наскільки сир сухий, додаємо одне яйце або ложку сметани.
Виймаємо форму, рівномірно розподіляємо сирний крем і накриваємо іншою половиною тіста.
Знову відправляємо в духовку на 30 хвилин, поки корж не зарум’яниться.
Нарізаємо пиріг після охолодження. Посипаємо цукровою пудрою і подаємо.
Смачного!