У літню спеку, коли хочеться чогось легкого і соковитого, приготуйте ніжну фрітату з кабачками. Це надзвичайно просте і швидке блюдо, а смак і ніжність його просто заворожує! Так би його і їв! Але і тут можна не переживати: адже фрітата з кабачковою начинкою абсолютно дієтична. І якщо ви намагаєтеся стежити за своїм раціоном, то ця страва буде дуже доречною! А взагалі, гріх пропустити вітамінний сезон кабачків і не спробувати таку смакоту! Тому приєднуйтесь!
Складові:
- кабачки – 800 грам;
- яйця – 4-5 штук;
- молоко – 50 мілілітрів;
- цибуля середнього розміру – 1 штука;
- часник – 2-3 часточки;
- соняшникова олія – 2-3 столові ложки;
- сіль, перець – за смаком;
- зелень базиліка – за бажанням.
Покроковий рецепт:
1. Молоді невеликі кабачки нарізаємо півкільцями, товщиною приблизно 0,3-0,4 сантиметра. Якщо у вас досить великі кабачки, то нарізаємо їх чвертькільцями.
2. Цибулю кришимо дрібними кубиками, а часник пропускаємо через прес, натираємо на дрібну терку або нарізаємо маленькими кубиками.
3. У сковороді розігріваємо олію і кидаємо в нього подрібнену цибулю і часник.
4. Обсмажуємо, помішуючи, на середньому вогні до прозорості (за часом це приблизно 1-1,5 хвилини).
5. Не знімаючи сковороду з плити, додаємо кабачки і тушкуємо 6-7 хвилин, періодично помішуючи.
6. У миску вбиваємо яйця, додаємо сіль і мелений перець, молоко, і все злегка збиваємо (до однорідної маси).
7. Натертий на дрібній тертці твердий сир додаємо в яєчну суміш.
8. Листя базиліка рвемо руками і додаємо до яєць. Також можна використовувати будь-яку іншу зелень і приправи, які ви любите.
9. Додаємо тушковані кабачки (їх можна кидати і в гарячому вигляді, не потрібно чекати, поки вони охолонуть).
10. Форму для випічки (у мене діаметром 21 сантиметр) змащуємо вершковим маслом або соняшниковою олією і виливаємо в неї всю кабачкову масу.
11. Випікаємо 30-40 хвилин в розігрітій духовці до 180 градусів. Готову фрітату трохи охолоджуємо в формі (15-20 хвилин), а після перекладаємо на тарілку для подачі.
Фрітата з кабачками вийшла дуже ніжною, соковитою, навіть трохи солодкуватою. А як легко і швидко вона з’їдається: не встигла форму вимити, а її вже майже не залишилося! Вона смачна як в теплому, так і в холодному вигляді. За бажанням в начинку можна додати помідори, шматочки болгарського перцю або ковбасу. Приємного апетиту і будьте здорові!