Туреччина славиться смачними і ароматними стравами. Шеф-кухарі цієї країни – неперевершені майстри кулінарії. Їм вдається на базі давніх рецептів створювати чудові страви з використанням сучасних методів приготування їжі.
Рецепти турецької кухні оцінить кожна господиня, адже вони ідеально підходять і для простої сімейної вечері, і для святкових застіль.
Складові:
- баклажани – 3 штуки;
- м’ясний фарш – 400 г;
- цибуля – 1 штука;
- помідор – 2 штуки;
- томатний сік – 1 стакан;
- болгарський перець – 1 штука;
- часник – 2 зубчики;
- сушена м’ята – 1 щіпка;
- сушений орегано – 1 щіпка;
- петрушка – 3 гілочки;
- зелена цибуля – 2 гілочки;
- рослинна олія – 2 столових ложки;
- мелений чорний перець – за смаком;
- сіль за смаком.
Як приготувати баклажани по-турецьки:
1.Миємо баклажани і нарізаємо кружечками завтовшки 1-1,5 см. Солимо і відставляємо на 20 хвилин, щоб виділився сік. Зливаємо і промокаємо серветкою.
2. Цибулю подрібнюємо і половину додаємо до фаршу, який солимо і приправляємо перцем.
3. З другої частини цибулі робимо соус: тушкуємо на олії 3 хвилини.
4. Помідори нарізаємо хрест-навхрест і поливаємо окропом, очищаємо шкірку, нарізаємо кубиками разом з болгарським перцем.
5. На сковороду до цибулі додаємо нарізані томати і перець. Тушкуємо овочі 7 хвилин, а потім вливаємо томатний сік, солимо, перчимо і доводимо до кипіння.
6. Кидаємо суху м’яту, орегано, дрібно нарізану петрушку і тушкуємо ще 3 хвилини.
7. Потім змащуємо олією форму і викладаємо по черзі кільця баклажана і фарш.
8. Потім заливаємо їх нашим соусом. Готуємо страву в духовці при 180° C близько 45 хвилин.
9. Дістаємо баклажани з духовки і посипаємо їх нарізаною зеленою цибулею і часником. Готово!
Страва з баклажанів добре поєднується з рисом, спагетті і картоплею. Бажаємо вам сповна насолодитися ароматом і смаком!