Надзвичайно смачний та корисний салат, який стане окрасою будь-якого столу

Смачний салат “Венеція” по запропонованим нами рецептом буде актуальним на святковому столі в будь-який час року. Куряче м’ясо, свіжий огірок і сухофрукти, які на перший погляд видаються абсолютно несумісними, в поєднанні дають ніжний і соковитий смак. Готується салат зовсім не складно і обов’язково сподобається вам і вашим гостям.

Складові:

  • куряче філе – 200 грам;
  • огірок 1-2 шт.;
  • яйце – 3 шт.;
  • чорнослив без кісточки – 100 грам;
  • майонез (або натуральний йогурт) і сметана – 70 грам;
  • жменя волоських горіхів;
  • сіль, перець за смаком;
  • зелень для подачі.

Приготування:

1.Чорнослив залити окропом і залишити на 20-30 хвилин, потім злити воду, обсушити і нарізати невеликими шматочками.

2. Куряче філе відварити в підсоленій воді і дрібно нарізати або порвати на волокна.
Яйця відварити круто і дрібно нарізати.

3. Волоські горіхи злегка підсушити на сухій сковороді і подрібнити за допомогою блендера або качалки.

4. Огірки розрізати впоперек на 4 частини, потім нарізати дрібними шматочками. За бажанням, очистити шкірку.

5. Майонез (або натуральний йогурт) змішати зі сметаною в рівних пропорціях.

6. Викласти салат шарами: курка, трохи посолити (і за бажанням поперчити), шар сметанного соусу, чорнослив, огірок, яйце, шар сметанного соусу.

7. Посипати салат подрібненими волоськими горіхами.

Подавати салат, попередньо його охолодивши і прикрасивши зеленню.

Джерело

Поділись


Новини партнерів