Дивовижні пиріжки: тісто м’яке, мов подушка, завдяки одному простому інгредієнту

Пиріжки – снек мого дитинства. Задовго до того, як це модне слово увірвалося в наш лексикон, а шоколадні батончики, йогурти з наповнювачем і солоні горішки стали звичайним перекусом для людей віком від 7 до 70 років, пиріжок зі сковороди або духовки з улюбленою начинкою був найсмачнішими ласощами. Пам’ятається, як бабусині й мамині пиріжки завжди були пишними, м’якими, соковитими. Тепер і я знаю секрет.

Вся справа в тісті. Хтось замішує на молоці, хтось на воді, а в нашій сім’ї – на сметані і кефірі. Тісто, яке виходить в результаті, неймовірно пишне і ніжне. Тому і пиріжки завжди дивовижні.

Складові:

  • сметана – 250 мл
  • кефір – 100 мл
  • яйце – 1 шт.
  • соняшникова олія – 2 ст. л.
  • сода – 1 ч. л.
  • сіль – 0,5 ч. л.
  • цукор – 1 ч. л.
  • пшеничне борошно – 400 г
  • картопля – 300 г

Приготування:

  1. З’єднайте в одній ємності кефір, сметану, олію, яйце, а також цукор і сіль. Додайте до суміші соду і борошно. Замісіть тісто.
  2. Приготуйте начинку. Потрібно відварити картоплю і приготували пюре. Ви можете вибрати будь-яку начинку на свій розсуд.
  3. Розділіть тісто на частини. Розкачайте кожну в невеликий коржик. Викладіть начинку, сформуйте пиріжок.
  4. Розігрійте на сковороді олію. Обсмажте пиріжки на середньому вогні. 

Викладіть готові пиріжки на паперові рушники, які вберуть зайву олію. Зберігайте частування з начинкою в пластиковому лотку з кришкою. Перед подачею вже остиглі пиріжки можна розігріти, і вони будуть як свіжі. Тісто м’яке, пишне, смачне – таким рецептом варто поділитися.

Джерело

Поділись


Новини партнерів