Сьогодні ми розповімо вам, як зі звичайної картоплі зробити повноцінну ресторанну страву. Картопля виходить просто приголомшливою: трохи хрусткою зовні і дуже м’якою всередині. А ще така картопля цікаво виглядає і відмінно підійде до святкового столу.
Необхідні продукти:
- 1,5 кілограм картоплі
- 100 грам шинки
- 70 грам яєчної вермішелі
- 3 курячих яйця
- 50 грам вершкового масла
- мускатний горіх
- сіль
- перець
- мука
- панірувальні сухарі
Починаємо приготування
- Картоплю очищаємо, перекладаємо в каструлю, заливаємо водою і ставимо на плиту. Доводимо все до кипіння, потім солимо, зменшуємо вогонь і варимо до готовності. З відвареної картоплі зливаємо воду і доводимо її до стану пюре.
- Шинку нарізаємо невеликими шматочками.
- У картопляне пюре додаємо вершкове масло, мускатний горіх, сіль, шинку і 3 жовтки. Все перемішуємо.
- Решта білків ділимо на 2 частини. Збиваємо одну частину міксером до утворення стійкої піни і додаємо в пюре. Акуратно перемішуємо.
- Яєчну вермішель добре перетираємо в ступці.
- Злегка присипаємо стіл борошном. Беремо картопляну суміш і формуємо з неї невеликі ковбаски. Кожну ковбаску нарізаємо невеликими шматочками.
- Панірувальні сухарі змішуємо з вермішеллю.
- Білок збиваємо виделкою в мисці. Беремо картопляну ковбаску, вмокаємо її в білку, а потім в суміші з панірувальних сухарів. Точно так само робимо з іншими ковбасками.
- Обсмажуємо ковбаски у фритюрі до золотистого кольору. Подаємо в гарячому вигляді.
Смачного!