Абсолютно не святкову, але таку особливу і улюблену страву, як пельмені, готують в кожному будинку. На відміну від вареників начинка тут однотипна – рубане або пропущене через м’ясорубку м’ясо. Існує думка, що саме від фаршу залежить 80% успіху страви. А як щодо тих 20%?
Приготуйте незвичайне тісто на кефірі і з кропом. Воно краще і на смак, і на вигляд – такі собі оригінальні пельмені, відразу і не зрозумієш, чому тісто відрізняється. І воно зовсім не пісне, як в більшості рецептів! Доставте задоволення собі і родині. Приготуйте пельмені по-новому.
Складові:
- Борошно – 600 г
- Кефір – 200 мл
- Яйця – 1 шт.
- Сода – 1 ч. л.
- М’ясний фарш – 500 г
- Цибуля – 1 шт.
- Часник (молодий) – 4-5 зубчиків
- Кріп – 0,5 пучка
- Сіль за смаком
- Перець – за смаком
- Лавровий лист – за смаком
Приготування:
1. Готуємо тісто для пельменів. Збиваємо яйце, додаємо щіпку солі, вливаємо трохи теплого кефіру, просіюємо порцію соди, інтенсивно перемішуємо і залишаємо хвилин на 15 в спокої.
2. Тим часом миємо, висушуємо і дрібно рубаємо кріп, попередньо видаливши грубі стебла, кидаємо зелень в кисломолочну в’язку масу, розмішуємо. Поступово, пропускаючи через сито, підсипаємо пшеничне борошно. Замішуємо тісто для пельменів вручну. М’яке пластичне тісто залишаємо на 20 хвилин, укутавши його рушником.
3. М’ясний фарш посипаємо сіллю, меленим чорним перцем, додаємо подрібнені цибулю і зубці молодого часнику. Заздалегідь запарюємо пару листів лавра приблизно в 50 мл окропу. Даємо розчину можливість трохи охолонути і переливаємо до фаршу та добре все вимішуємо. Пряний аромат посилить смак і подарує начинці соковитість.
4. Тісто, яке вже трохи відпочило, ще раз легенько замішуємо та розгортаємо тонко-тонко пласт з вкрапленнями зелені. Спочатку тісто пручається, але вже через хвилину-другу стає слухняним, не стискується.
5. Вирізаємо кола однакового діаметра. З фаршу мокрими долонями скачуємо кульки, які розміщуємо по центру кожного коржика. Скріплюємо краї тіста і повністю ховаємо начинку з м’яса всередині борошняної оболонки – притискаємо один до одного кути, формуючи щось на зразок «вушок». Частину напівфабрикату заморожуємо.
6. Відварюємо домашні пельмені в підсоленому за смаком окропі разом з лавровим листом – після спливання на поверхню тримаємо в киплячій рідині 5-7 хвилин. Подаємо апетитні соковиті пельмені під соусом, наприклад, з розтопленого вершкового масла, подрібненого молодого часнику і меленого перцю.