Картопляні рогалики, які здатні затьмарити будь-яку страву з картоплі!

Ці картопляні рогалики за смаком чимось нагадують чіпси: такі ж апетитні, ароматні, з рум’яною скоринкою. Обсмажуються рогалики у великій кількості добре розігрітої рослинної олії. Якщо такий спосіб приготування вам не підходить з якихось причин, можете запекти вироби в духовці при високій температурі.

Ця страва відноситься до категорії маловитратних, адже в її приготуванні можна використовувати відварену картоплю і будь-який сир, навіть плавлений. З мінімуму продуктів виходить чудова закуска для вечірніх посиденьок.

Складові:

  • Картопля – 200 г
  • Пшеничне борошно – 100 г
  • Сіль за смаком
  • Твердий сир – 6 ст. л.
  • Соняшникова олія – 150 мл

Приготування:

  1. Відваріть картоплю до готовності, розімніть і остудіть.
  2. Додайте половину тертого твердого сиру (краще невисокої жирності), сіль і борошно, замісіть круте тісто.
  3. Розкачайте тісто у вигляді кола товщиною 0,5 см, розріжте на рівні сектори.
  4. На широкий край кожного сектора викладіть частину решти сиру і скрутіть рогалики.
  5. У глибокій каструльці або сковороді розігрійте олію і обсмажте в ній рогалики до золотистого кольору.
  6. Готові вироби викладіть на серветку для видалення зайвого жиру.

Картопляні рогалики – цікава і дуже смачна закуска, начинити їх можна не тільки сиром, але і відвареним яйцем, шинкою або копченою грудинкою. Подавайте цю смакоту з томатним соусом і насолоджуйтеся компліментами за вашу кулінарну майстерність.

Джерело

Поділись


Новини партнерів