Боннський суп – головна страва однойменної дієти, розробленої бельгійськими дієтологами. Секрет його дії полягає в унікальній комбінації інгредієнтів, кожен з яких допомагає очистити організм, добре наситити і поліпшити метаболізм.
Головна роль у страві відведена, звичайно ж, селері – рятівному овочу для всіх тих, хто худне. Селера здатна надовго заглушити відчуття голоду, на її засвоєння організм витрачає більше енергії, ніж міститься в самому продукті. Раз вже ми заговорили про калорії, то в боннському супі їх назвичайно мало – всього 27 на 100 г!
Як приготувати суп для схуднення
Складові:
- 400 г свіжої капусти
- 5 цибулин
- 5 помідорів (можна використовувати консервовані)
- 2 зелених болгарських перці
- 2 моркви
- 4 стебла селери
- пучок зелені
- приправи (часник, імбир, коріандр, лавровий лист)
Приготування:
Капусту дрібно наріжте (молоду можна нарізати крупніше), моркву наріжте кільцями або півкільцями, помідори обшпарте і зніміть шкірку, потім подрібніть.
Болгарський перець наріжте брусками, цибулю і селеру кубиками.
Залийте підготовлені овочі, крім цибулі, холодною водою і поставте на вогонь.
Цибулю доведіть до прозорості на сковороді з оливковою олією.У суп додайте цибулю, спеції, посоліть і варіть після закипання на повільному вогні протягом 10 хвилин. Потім додайте подрібнену зелень, зніміть суп з плити і дайте йому постояти ще хвилин 10-15.
Для ефективної втрати ваги боннський суп треба їсти протягом тижня, виключивши з раціону алкоголь, здобу, смажену їжу і фастфуд.
Це неймовірно корисна страва, яка здатна налагодити травлення, надовго заглушити відчуття голоду і вивести з організму зайву рідину.