Як приготувати легендарні іриски: елементарний рецепт найулюбленіших солодощей

Сьогодні в супермаркетах кожен ласун може знайти для себе ідеальний десерт. Раніше ж магазини не могли порадувати покупців таким різноманіттям товарів. На полицях можна було знайти лише кілька видів цукерок. Напевно, найбільш доступними солодощами в ті часи були іриски.

Так-так, ті самі іриски, які з усіх сил намагалися якомога щільніше «притулитися» до упаковки і «вчепитися» за зовсім недавно вставлену дантистом пломбу. Щоб занурити вас в приємні юнацькі або дитячі спогади, ми підготували простий і швидкий рецепт шикарних ірисок.

Складові:

  • цукрова пудра – 500 г;
  • вершки – 500 мл;
  • мед – 120 мл;
  • вершкове масло – 50 г;
  • ваніль – 1 шт.

Приготування:

  1. Візьміть стручок ванілі і акуратно вийміть з нього насіння.
  2. Влийте в сотейник вершки (33% -ї жирності), додайте цукрову пудру, рідкий мед, вершкове масло і насіння ванілі.
  3. Поставте сотейник на середній вогонь, періодично помішуючи інгредієнти, розтопіть вершкове масло.
  4. Коли масло розтопиться, перестаньте помішувати карамель і варіть її при температурі 122-123 градусів. Щоб перевірити готовність солодощів, капніть кілька крапель карамелі в холодну воду і постарайтеся скачати кульку. Якщо вона пружна і добре скочується (не прилипає), зніміть карамель з вогню.
  5. Перелийте карамель в застелену пергаментом для запікання форму з високими бортиками.
  6. Залиште карамель на 3 години, а потім помістіть її в холодильник.
  7. Коли карамель «схопиться», просто розріжте її ножем на невеликі кубики-цукерки.

Вітаємо, ласощі готові. Якщо хочете трохи урізноманітнити десерт, посипте цукерки цукровою пудрою, мигдальним борошном або ж сіллю (теж вийде дуже смачно). З такими ірисками можна не переживати про збереження ваших пломб.

Джерело

Поділись


Новини партнерів