Найсмачніша з усіх ковбас – це, звичайно ж, домашня ковбаса, зроблена своїми руками, без будь-яких шкідливих добавок і домішок.
Але ось проблема: не кожна господиня «горить бажанням» морочитися з кишками. Ця копітка справа не багатьох приваблює, особливо з незвички.
Тому сьогодні ми вам пропонуємо дуже простий і приголомшливо смачний рецепт справжньої домашньої ковбаси, яку можна приготувати без кишок, в фользі. Можна використовувати також рукав для запікання або харчову плівку. Форму ковбасному виробу надайте будь-яку, за бажанням: довгасту, у вигляді невеликих ковбасок, згорнутих кілець і т. д.
Адже головне в домашній ковбасі – це її неповторний смак, чарівний аромат і стовідсоткова свіжість!
Складові:
- Свиняча вирізка – 1 кг,
- Куряче філе – 700-800 г,
- Сало – 200 г,
- Яйця – 3-4 шт.,
- Часник – 6 зубчиків,
- Крохмаль – 3-4 ст. л.,
- Сіль – 1,5 ч. л.
- Перець чорний горошок – за смаком,
- Перець духмяний горошок – за смаком,
- Суміш спецій і прянощів – за бажанням (але не обов’язково),
- Фольга харчова (плівка).
Приготування:
- М’ясо і сало наріжте дрібними кубиками. Збийте яйця, додайте до них сіль, перець (горошини перцю перед використанням потовчіть), часник дрібно нарізаний або пропущений через прес, додайте інші спеції і прянощі – за бажанням (наприклад, якщо ви додасте в фарш трохи каррі, то готові ковбаски придбають красивий золотистий колір).
- У цю яєчну суміш введіть крохмаль, підсипаючи потроху, щоб не утворилися грудочки. Ретельно змішайте нарізане м’ясо і сало з яєчної сумішшю, щоб вийшов фарш.
- Готовий фарш викладайте ложкою на відрізок фольги, в вигляді ковбаски. Загорніть фарш в фольгу, як загортають цукерку, при цьому постарайтеся щільно закрити краї, щоб сік не витікав при запіканні.
- Отриману ковбасу викладіть на деко і запікайте в духовці при t˚ = 180-200˚C, протягом 1 години.
- Перед подачею зніміть фольгу і наріжте домашню ковбасу на шматочки. Невеликі ковбаски можна подавати цілком.