1. З яєць і цибулі
Натріть на крупній тертці варені яйця, а цибулю порубайте якомога дрібніше. Розм’якшіть і розітріть масло, змішайте його зі сметаною, сіллю і перцем. Можна також додати дрібно нарізану зелень.
2. З яєць і плавленого сирка «Дружба»
Варені яйця натріть на крупній тертці. Плавлений сирок «Дружба» розітріть і ретельно змішайте з сиром в пропорції 2:1. Змішайте яйця, сирну масу, сметану, сіль і дрібно нарізану зелень.
3. З оселедця
Натріть варені яйця на тертці, дрібно порубайте цибулю і філе оселедця. Розітріть до м’якості вершкове масло і змішайте з яйцями, цибулею і рибою.
4. З копченої скумбрії
Розітріть філе скумбрії, додайте майонез, сметану, гірчицю, дрібно нарізані цибулю і варене яйце.
5. З сардин в маслі
Сардину в маслі (консерву) пропустіть через м’ясорубку разом з сиром або ретельно розітріть. Потім перемішайте з дрібно нарізаною зеленню.
6. З копченої ставриди
Філе ставриди і плавлений сирок пропустіть через м’ясорубку, а потім ретельно змішайте з майонезом.
7. З яєць і шинки
Вам знадобляться: 3 яйця, 5 ст. л. майонезу, 100 г ковбаси, шинки або вареного м’яса, сіль. Варені яйця натріть на тертці, дрібно порубайте шинку або ковбасу, змішайте все з майонезом, можна приправити лимонним соком.
8. Грибна
Вам знадобляться: 3 яйця, 8 ст. л. майонезу, 1 ст. л. селери, 3-4 ст. л. дрібно нарізаних солоних грибів. Наріжте варені яйця і сиру селеру, змішайте з майонезом і нарізаними грибами.
9. З моркви і цибулі
Дрібно нарізану цибулю разом з натертою на середній тертці морквою злегка обсмажте до золотистого кольору на рослинній олії, посоліть. Потім змішайте їх з будь-якою розтертою рибною консервою або тертими вареними яйцями і майонезом.
10. Гостра з твердого сиру
200 г твердого сиру натріть на дрібній тертці, ретельно розітріть з 100 г вершкового масла, 2 ст. л. гірчиці, сіллю і перцем.
11. Гостра з бринзи
Вам знадобляться: 250 г бринзи, 100 г солоних огірків, 1 цибулина, сіль, 2 ст. л. сметани. Очистіть цибулю, дрібно наріжте її та огірки, а потім ретельно розітріть з бринзою і сметаною.
12. З печінки тріски
Вам знадобляться: 1 банка печінки тріски, 1 ч. л. гірчиці, 3 варені яйця, 1 ст. л. майонезу, 1 ст. л. лимонного соку, дрібно нарізана зелень, сіль, перець. Печінку розітріть, наріжте дрібненько яйця. Змішайте і те, і інше з іншими продуктами і доведіть отриману масу до однорідної консистенції.