М’ясний рулет змусить вас попотіти на кухні, але результат буде приголомшливим. Якщо вам необхідно приготувати вишукану і смачну м’ясну закуску – саме час дізнатися як приготувати м’ясний рулет.
Святкові пеньки
Складові:
- Свиніиa – 250 г,
- Гриби (шампіньйони) – 50 г,
- Яйце куряче – 3 шт,
- Цибуля ріпчаста – 0,5 шт
- Борошно пшеничне – 30 г,
- Сухарі паніровочні
- Рослинна олія,
- Зелень,
- Сіль,
- Перець чорний мелений.
Приготування:
- Приготувати омлет: обсмажити дрібно нарізану цибулю, додати нарізані гриби і разом обсмажити.
- Збити яйця, додати нарізану зелень, борошно, гриби з цибулею, перемішати і вилити на сковороду. Обсмажити з двох сторін омлет.
- Далі нарізати свиняче м’ясо биточками і добре відбити м’ясо з двох сторін. Посолити, поперчити за смаком.
- Зверху на кожен биток викладаємо омлет і звертаємо щільні рулетики. Кожен рулет сколюємо зубочистками, обвалюємо в борошні, яйцях і сухарях. Далі обсмажуємо у фритюрі 10 хвилин.
- Щоб повністю бути впевненими в готовності рулету, можна відправити його в духовку, хвилин на 15-20, прикривши фольгою.
- Шпажки знімаємо, нарізаємо рулет на «пеньки». Прикрашаємо зеленню.
Рулет банкетний
Складові:
- Яловичина – 1 кг,
- Цибуля ріпчаста – 1 шт
- Вино біле сухе – 100 мл,
- Сік томатний – 400 мл,
- Часник – 2 зубчики,
- Яйце – 2 шт,
- Сир – 200 г,
- Панірувальні сухарі – 3 ст. л.,
- Орегано сушений – 1/2 ч. л.,
- Базилік сушений – 1/2 ч. л.,
- Петрушка сушена – 1/2 ч. л.,
- Перець чорний мелений – 1/2 ч. л.,
- Сіль – 1/2 ч. л.
Приготування:
- Очищаємо цибулю і нарізаємо тонкими півкільцями, перекладаємо на дрібну тарілку. Часник будемо додавати в начинку, тому краще його натерти на дрібній тертці.
- Змішайте в мисці часник, панірувальні сухарі, базилік, орегано, петрушку і сіль. Додайте яйця (сирі), добре перемішайте.
- Потім додайте натертий сир і ще раз добре перемішайте, щоб вийшла однорідна маса.
- Покладіть яловичину на широку дошку, візьміть широкий ніж і акуратно розріжте шматок вздовж волокон.
- До кінця не розрізайте, інакше у вас вийде два шматки, а нам потрібен один, товщиною приблизно один сантиметр.
- Посоліть рівномірно і посипте чорним меленим перцем.
- Викладіть начинку і рівномірно розподіліть її ложкою по всій поверхні, тільки з одного краю залиште вільними приблизно два сантиметри.
- Заверніть яловичину в рулет, дуже акуратно, щоб начинка не зміщувалася. Щоб рулет тримав форму його потрібно перев’язати шпагатом або іншою підходящою міцною натуральної ниткою.
- Викладіть нарізану цибулю на сковороду, покладіть зверху м’ясний рулет, швом вниз. Налийте на сковороду томатний сік і біле вино. Закрийте рулет фольгою для запікання і поставте в духовку, попередньо розігріту до 180 градусів.
- Запікайте рулет 2 години. Потім витягніть рулет з духовки і залиште остигати. Фольгу не знімайте, щоб м’ясо не завітрилось.
- Коли рулет повністю охолоне, зніміть фольгу і перекладіть його на обробну дошку. Перед тим, як подавати рулет, не забудьте зняти шпагат.
- Перед подачею наріжте рулет на шматочки товщиною приблизно 1,5-2 см. Викладіть рулет на тарілку, полийте соусом в якому він готувався.
Курячий рулет
Складові:
Для омлету:
- 3 яйця,
- 100 г будь-якого твердого сиру,
- 100 г майонезу,
- 1 ст.л. манки.
Для начинки:
- 300-350 г курячого фаршу,
- 2 великі цибулини,
- сіль,
- перець.
Приготування:
- Омлет: Яйця, майонез, сир (потерти на тертці), манку покласти в миску і перемішати до однорідності. Дамо манці трохи набрякнути, а самі займемося начинкою.
- Начинка: співвідношення м’яса і цибулі оберіть на свій смак. Цибулю нашаткувати і підсмажити до прозорості на рослинній олії. Потім викласти все в блендер і подрібнити.
- З’єднати фарш, цибулю, сіль і перець. Добре перемішати. Деко застелити папером і змастити олією.
- Вилити тісто (омлет).
- Пекти при 180 С аж поки рулет не зарум’яниться. Прибрати папір. Розподілити начинку по поверхні.
- Згорнути рулет. Обернути рулет фольгою. Пекти при 180 С 40 хвилин. Дати охолонути у фользі, щоб весь сік, який витік, увібрався в рулет.
- Нарізати і можна їсти гарячим або холодним.
Рулети зі свинини з грибами
Складові:
- 600 г свинячого філе шматком, без кісток,
- 400 г печериць,
- 2 великі цибулини,
- 2 яйця, зварених круто,
- 1 – 1,5 склянки тертого сиру моцарелла,
- 1 скоянка жирних вершків,
- сіль,
- мелений чорний перець за смаком,
- соняшникова або оливкова олія.
Приготування:
- Отже, давайте приступимо. Насамперед, нам потрібно підготувати начинку. Розігріваємо сковороду, наливаємо трохи рослинного масла.
- Нарізаємо цибулю, намагаємося це робити не сильно дрібно, але і не крупно.
- Обсмажуємо її на сковороді приблизно 10 хвилин, до стандартного золотистого кольору.
- Тепер гриби. Миємо, чистимо і нарізаємо печериці. Ріжемо невеликими шматочками, висипаємо в сковорідку до цибулі і смажимо ще 10 хвилин, періодично помішуючи. Уже має приємно пахнути і з’являється бажання все з’їсти. Готові гриби з цибулею викладаємо на невелику тарілку.
- Варимо, чистимо і нарізаємо яйця. Додаємо до грибів і натираємо сир. Все це перемішуємо, щоб на вигляд виглядало, як чудова начинка. Наша начинка готова.
- Тепер перейдемо до свинини. Нарізаємо свинину, як на відбивні, але дуже тонко. Товщина не повинна бути більше 1 сантиметра. Також не забувайте, що шматочки повинні бути не маленькими, так як в свинину ми будемо загортати нашу начинку.
- Перчимо і солимо наші шматочки з обох сторін. На кожен шматочок м’яса, викладаємо по дві столові ложки нашої начинки.
- Загортаємо у вигляді рулету і скріплюємо зубочистками. Можете використовувати нитку. Це вже на Ваш розсуд.
- Тепер нам потрібно трохи обсмажити наші рулети. Отже, розігріваємо сковороду, кладемо туди наші красиві рулетики і обсмажуємо з усіх боків. Почніть обсмажувати з боку шва, після цього Ви зможете вийняти зубочистки.
- Підходимо до завершального етапу. Розігріваємо духовку до 170 градусів. У форму для випікання викладаємо наші рулети, заливаємо воду, змішану з вершками (приблизно 1.5 склянки).
- До речі, якщо Ви використовували нитку, то саме час її зняти. Приправляємо нашу страву сіллю і перцем.
- Відправляємо в духовку. Печемо приблизно 30 хвилин. Ви самі зрозумієте, що страва готова, коли вона покриється золотистою скоринкою.
- Ну ось, рулети зі свинини готові. Тепер Ви можете їх подавати. До речі, найкраще подавати їх теплими. Смак буде чудовим.
Качиний рулет з чорносливом і горіхами
Складові:
- Невелика нежирна качечка,
- Сіль,
- Перець,
- Часник,
- Чорнослив,
- Кедрові горішки.
Приготування:
- Качку розрізати по хребту і вирізати з неї всі кістки. Тут треба підібрати зручні гострі невеликі ножі, якими зручно це робити.
- Качку максимально розпластати, посолити, поперчити, намастити розчавленим часником, посипати розчавленими в ступки ягодами ялівця. Чорнослив без кісточок і жменю кедрових горішків рівномірно розкидати по качці.
- Тепер це все треба скрутити в рулет якомога тугіше. А потім цей рулет перев’язати нитками. Робити це зручніше вдвох.
- Помістити рулет в пакет для запікання і відправити в духовку. Запікати 1,5 години. Годину при 180 ° і ще півгодини при 160 °.
- Якщо качка велика, то і запікати треба довше. Ну, ось готово!
- Пакет розрізати і залишити остигати. Потім остиглий рулет прибрати в холодильник. Нитки можна зняти перед самою нарізкою.