Якщо вам захотілося приготувати щось настільки ж незвичайне, наскільки і смачне, у нас є чудовий рецепт тертого пирога, який ще називають кучерявим печивом.
Традиційно він готується зі смородиновим джемом, але тертий пиріг, як відомо, буде однаково смачним з будь-яким варенням. Наприклад, в нашому варіанті використовується полуничний наповнювач.
Складові:
- Яйце – 2 шт.
- Пшеничне борошно – 500 г.
- Вершкове масло – 200 г.
- Цукор – 250 г.
- Ванілін – 0,5 ч. л.
- Розпушувач – 1 ч. л.
- Полуничне варення – 200 г.
Приготування:
- Готуємо пісочне тісто для пирога. Поставте масло розтоплювати в невеликій каструльці. За цей час просійте борошно з розпушувачем.
- Розтоплене масло вилийте в глибоку миску і змішайте з цукром, яйцями і ваніліном.
- Повільно додавайте борошно в рідку суміш, замішуючи тісто. Коли воно буде готове, розділіть його на дві частини. Першу частину приберіть в морозилку на 1 годину, а другу розкачайте до потрібного розміру та викладіть в форму для випікання, попередньо змащену маслом, і покрийте шаром джему товщиною приблизно 1 см.
- Дістаньте тісто з морозилки і натріть його на крупній тертці. Рясно посипте стружкою джем і відправляйте тертий пиріг пекти в розігріту до 200 градусів духовку на 25 хвилин.
- Готовий пиріг зазвичай розрізають на довгасті ромби і посипають цукровою пудрою, що і народжує суперечки про те, що ж цей десерт вдає із себе насправді: пиріг або печиво? Так чи інакше, ця страва назвичайно смачна, а готується дуже просто.