1. Салат з сухариками
ІНГРЕДІЄНТИ:
● Огірок свіжий великий – 1 шт.
● Грудка куряча відварна (або куряча шинка) – 250 г
● Сир твердих сортів – 70-100 г
● Кукурудза – 1 банка
● Часник
● Сухарики
● Майонез
2. Салат з копченим сиром
ІНГРЕДІЄНТИ:
● Морква (сира) – 1 шт.
● Сир копчений – 100 г
● Ковбаса копчена – 100 г
● Часник – 3 зубчики
● Майонез – 2 ст. л.
● Кукурудза консервована – 1 банка
● Сіль, перець
Приготування:
Морква і сир натерти + ковбаса (соломкою) + кукурудза + часник і майонез. Прикрасити зеленню!
3. Хрусткий салат з ананасами і куркою
ІНГРЕДІЄНТИ:
● Куряче філе – 300 г
● Консервовані ананаси – 200 г
● Твердий сир – 200 г
● Білий хліб або батон – 100 г
● Олія рослинна
● Майонез на заправку
Приготування:
1. Нарізаємо курку на невеликі шматочки і обсмажуємо її на рослинній олії до рум’яної скоринки.
2. Нарізаємо батон на невеликі кубики і також засмажуємо його до золотистого кольору на розігрітій сковороді.
3. Кубиками нарізаємо консервовані ананаси, на дрібній тертці тремо сир.
4. У великій тарілці змішуємо обсмажене філе, сир, ананаси і хрусткі сухарики. Заправляємо наш салатик майонезом і подаємо до столу. Смачного! Відмінний салатик, який безсумнівно прикрасить ваш святковий стіл. Відмінно підійде людям, що люблять різні салати з сухариками.
4. Салат з пекінської капусти з куркою
ІНГРЕДІЄНТИ:
● Пекінська капуста – 300 г
● Куряче філе – 1 шт.
● Огірок – 1 шт.
● Яйця курячі – 4 шт.
● Зелена цибуля – 1 пучок
● Сіль, перець, майонез
Приготування:
1. Ставимо відварювати куряче філе. Для аромату додаємо моркву, ріпчасту цибулю і лавровий лист. Бульйон можна потім використати для супу.
2. Шаткуємо пекінську капусту. Дрібно кришимо зелену цибулю. Огірок нарізаємо соломкою.
3. Після того, як відвариться наше куряче філе, нарізаємо його дрібними кубиками. А також відварюємо яйця і ріжемо їх дрібними шматочками.
4. Всі викладаємо в салатник, перемішуємо, солимо і перчимо.
5. Заправляємо майонезом і подаємо порційно.
5. Італійський салат з шинкою, сиром і овочами
ІНГРЕДІЄНТИ:
● Шинка – 300 г
● Помідори – 2 шт.
● Перець болгарcкий – 2 шт.
● Макарони – 400 г
● Кукурудза консервована – 300 г
● Сир – 200 г
● Майонез – за смаком
Приготування:
1. Відваріть макарони (краще використовувати ріжки або спіралеподібні макарони) в підсоленій вoді, промийте і дайте їм охолонути.
2. Наріжте помідори і перець кубикaми, шинку – тонкими скибочкaми. Сир потріть на крупній тертці.
3. Змішайте всі інгредієнти та заправте салат майонезом.
6. Салат з яйцем і шинкою
ІНГРЕДІЄНТИ:
● Підкопчена шинка – 400-500 г
● Яйця курячі – 4 шт.
● Солодкий перець – 1 шт.
● Огірок – 1 шт.
● Консервована кукурудза – 1 банка (350 г)
● Невеликий пучок свіжого кропу
● Майонез
● Сіль
Приготування:
1. Підготуйте інгредієнти: зваріть яйця круто, помийте болгарський перець, огірок і кріп в холодній воді, злийте воду з кукурудзи.
2. Наріжте яйця у велику миску. Додайте кукурудзу і перемішайте.
3. Наріжте шинку на тонкі довгі шматочки і додайте їх в миску.
4. Поріжте перець на смужки. Очистіть огірок, розріжте його навпіл уздовж і наріжте на тонкі шматочки. Додайте все це в миску.
5. Наріжте свіжий кріп і додайте в салат. Все перемішайте, посоліть за смаком, потім додайте майонез і перемішайте ще раз.
7. Салат з куркою, квасолею і сиром
ІНГРЕДІЄНТИ:
● Відварене куряче філе – 300 г
● Квасоля (відварна або консервована) – 200 г
● Сир (твердий) – 150 г
● Кукурудза (консервована) – 400 г
● Мариновані огірки – 3-4 шт.
● Чорний хліб – 3 скибочки
● Часник – 1 часточка
● Сіль, майонез, пучок петрушки
Приготування:
1. Часник почистити, натерти на дрібній тертці або пропустити через прес. Скибочки чорного хліба натерти сіллю і часником, нарізати кубиками і підсушити на сковороді без масла. Куряче філе нарізати невеликими шматочками.
2. Мариновані огірки нарізати кубиками. З кукурудзи злити рідину. Сир нарізати тонкими брусочками або соломкою. Петрушку помити, обсушити, відрізати довгі стебла, зелень дрібно нарізати. У салатнику змішати куряче філе, квасолю, сир, кукурудзу, мариновані огірки, петрушку і часникові сухарики з чорного хліба, додати майонез, салат ще раз перемішати.
8. Швидкий салат з квасолею і крабовими паличками
ІНГРЕДІЄНТИ:
● Квасоля червона у власному соку – 200 г
● Яйця – 2-3 шт.
● Крабові палички – 200 г
● Сметана, сіль, перець, зелень
Приготування:
1. З квасолі злити сік. Крабові палички, яйця і зелень дрібно порізати.
2. Потім все змішати, посолити, поперчити за смаком і заправити сметаною. Салат готовий!
9. Салат з корейською морквою
ІНГРЕДІЄНТИ:
● Печериці – 200 г
● Цибуля ріпчаста – 2 шт.
● Яйця – 4 шт.
● Філе куряче – 300 г
● Корейська морква – 300 г
● Твердий сир – 100 г
● Майонез
● Сіль
Приготування:
Салат можна готувати на одну велику тарілку або на 2 середніх.
1 шар. Гриби помити, покришити, цибулю почистити і нарізати дрібно. Разом з грибами посмажити на сковороді, на рослинній олії, викласти на тарілку, посолити і змастити майонезом.
2 шар. Яйця відварити, дрібно покришити, посолити і змастити майонезом.
3 шар. Куряче філе попередньо відварити і нарізати дрібно, посолити змастити майонезом.
4 шар. Викласти корейську моркву, змастити майонезом.
5 шар. На середній тертці натерти сир і посипати.