Простий спосіб приготувати пишний бісквіт

Практично всі люблять поласувати бісквітними пирогами і рулетами, але далеко не всі господині люблять пекти бісквіт. А все тому, що не завжди вдається отримати бажаний результат. Знайомтеся з рецептом, який вирішить цю проблему раз і назавжди: бісквіт завжди буде ніжним, пишним і м’яким.

Інгредієнти:

  • склянка цукру-піску,
  • 6 яєць,
  • склянка борошна (250 гр).

Назвемо відразу важливі правила, яких необхідно неухильно дотримуватися:

  • яйця треба охолодити;
  • посуд для збивання повинен бути сухим, чистим і знежиреним;
  • борошно потрібно просіяти через сито.

Отже, всі умови виконані, настав час приступати до готування!

  1. В глибоку миску (а якщо є в комплекті, то в чашу міксера) насипати цукор-пісок і розбити яйця.
  2. Збивати електроміксером 1-2 хвилини на мінімальній швидкості, а потім довести до пружного стану, додавши обертів. Припинити збивати можна в тому випадку, якщо суміш, яку капнули на блюдце, не розтікається.
  3. По частинах, потроху додати борошно, розмішуючи тісто обережно великою ложкою у напрямку від низу до верху. На цьому етапі не можна використовувати ні блендер, ні міксер, ні віничок для збивання! Для пишного бісквіта потрібно перемішувати тісто лопаткою або ложкою, без зайвих рухів, які можуть зробити майбутній бісквіт не таким пишним. Грудочок немає? Досить розмішувати!
  4. Застеліть форму (краще роз’ємну) пергаментним папером і налийте в неї тісто. Поверхню слід обережно, без зайвих рухів, вирівняти лопаткою!
  5. Духову шафу нагріти до 180 градусів. Поставити випікатися форму з тістом на 30 хвилин. Під час процесу не можна відкривати дверцята і запускати всередину холодне повітря, інакше тісто впаде! Просто подивіться через скло, при правильно виставленій температурі все буде в порядку.
  6. Вимкнути вогонь, витягнути готовий бісквітний корж, дати йому охолонути до кімнатної температури, після охолодження витягнути акуратно з форми. Якщо необхідно поділити на пласти – це можна зробити ножем-пилкою для хліба.

Ось він, ваш ідеальний бісквіт, основа кулінарних шедеврів. Навіть якщо просто присипати зверху будь-якими подрібненими горіхами і полити шоколадною глазур’ю вийде чудове частування до чаю. Смачного!

Поділись


Новини партнерів