На жаль, м’ясо, яке ми купуємо в магазині, не завжди відрізняється свіжістю, і після приготування може залишатися твердим. Щоб зробити його м’яким, скористайтеся порадами досвідчених господинь, і ви обов’язково здивуєте своїх близьких новим приємним смаком вже звичної страви.
Як приготувати м’яке та соковите м’ясо
Порада 1
Додайте подрібнену будь-яким способом цибулю в співвідношенні 1:1 і покладіть під гніт приблизно на 3 години. За цей час м’ясо стане м’якшим і матиме смачний присмак цибулі.
Порада 2
Намажте гірчицею або цілий шматок м’яса, або нарізані порційні шматки і залиште його на 30 хвилин. Далі м’ясо можна смажити, запікати або тушкувати як ви це зазвичай робите.
Порада 3
Ви отримаєте смачне та м’яке м’ясо, якщо замаринуєте його в алкоголі. Для цього підійде будь-яке вино або ж пиво. Якщо у вас є тільки горілка, тоді заздалегідь вимочувати в ній м’ясо не потрібно, достатньо додати 50 грам під час смаження, і ви отримаєте той самий ефект.
Порада 4
Можна зробити м’ясо м’яким за допомогою кислого середовища. Зазвичай досвідчені господині для цієї мети використовують газовану мінеральну воду або лимонний сік, а також нарізані кружальцями помідори, які викладаються на шматок м’яса під час його приготування.
Порада 5
Щоб зробити м’ясо м’яким використовуйте розсіл з-під солоних огірків або квашеної капусти. До приготування замочіть продукт в розсолі на 4-5 годин, а далі готуйте як зазвичай.
І пам’ятайте, у кожної доброї господині може бути свій фірмовий рецепт м’якого м’яса, який створювався методом проб і помилок, але, врешті-решт, став найулюбленішим для всієї родини. Тому не бійтеся експериментувати.