Перший і останній тижні посту найсуворіші. І саме тому в ці дні потрібно правильно збалансувати своє харчування, щоб відсутність деяких продуктів в меню не заважала нормально функціонувати організму. Ми пропонуємо вам спробувати приготувати смачні і яскраві пісні страви.
Вінегрет з маслятами
Вам знадобиться:
- Морква варена – 25 г
- Картопля варена – 50 г
- Буряк відварений – 60 г
- Огірки мариновані – 20 г
- Квасоля біла консервована – 20 г
- Маслюки мариновані – 20 г
- Цибуля зелена – 5 г
- Сіль за смаком
Заправка для вінегрету:
- Гірчиця солодка – 2 г
- Оцет винний – 3 г
- Цукровий пісок – 2 г
- Олія – 15 г
- Сіль, перець чорний мелений – за смаком
Приготування:
Гірчицю, сіль, перець, цукор і оцет змішати, додати рослинну олію і перемішати до однорідного стану. Варені картоплю, моркву, буряк та мариновані огірки порізати кубиками 7 мм. Подрібнити зелену цибулю. Перемішати інгредієнти. Викласти вінегрет через кулінарне кільце в центр тарілки. На салат зверху покласти мариновані маслюки.
Східний суп з гарбуза з чіпсами з лаваша
Вам знадобиться:
- Гарбуз свіжий – 50 г
- Морква – 12 г
- Цибуля ріпчаста – 7 г
- Часник – 2 г
- Олія – 4 г
- Молоко кокосове – 50 г
- Мед – 6 г
- Шавлія свіжа – 0,2 г
- Імбирний сік – 2,5 г
- Кардамон – 0,3 г
- Вода – 170 мл
- Сіль, перець – за смаком
- Кускус відварений – 20 г
- Маш відварений – 20 г
- Кіноа відварене – 20 г
- Суміш спецій азіатських – 0,2 г
- Олія гарбузова – 2 г
- Насіння гарбузове – 5 г
- Чіпси з коржа – 20 г
Приготування:
Обсмажити на олії цибулю ріпчасту, моркву, гарбуз, часник, листочки шавлії (дрібно нарубані). Додати воду, довести до кипіння і варити до готовності овочів. Потім все подрібнити блендером. Додати кокосове молоко, мед, сіль, кардамон мелений, імбирний сік, знову довести до кипіння. У суп акуратно викласти гіркою суміш круп, прикрасити гарбузовим насінням, краплями гарбузової олії, сумішшю спецій. Подавати з чіпсами з лаваша або з коржем.
Міні-картопля з розмарином і цукіні
Вам знадобиться:
- Картопля міні – 190 г
- Часник – 5 г
- Розмарин – 0,7 г
- Олія – 10 г
- Суміш спецій – 1 г
- Базилік – 1 г
- Петрушка – 1 г
- Сіль – 1 г
- Перець чорний мелений – 0,5 г
Приготування:
З’єднати всі інгредієнти, картоплю маринувати протягом двох годин. Запікати при температурі 180 ° С протягом 20 хвилин. Цукіні (160 г) запекти з додаванням часнику і паприки протягом 15 хвилин. Подавати з салатом корн, кедровими горішками , аджикою, соєвою сметаною.
Чорна піта з овочами, кедровими горішками і кінзою
Вам знадобиться:
- Цибуля ріпчаста – 25 г
- Морква – 25 г
- Олія – 10 г
- Суміш овочева техаська – 80 г
- Помідори консервовані – 25 г
- Соус табаско чіпотле – 0,5 г
- Кумин (зіра) – 0,5 г
- Цукровий пісок – 2 г
- Сіль, перець чорний мелений – за смаком
- Приправа тако – 2 г
- Лимонний сік – 1,5 г
- Кінза свіжа – 2 г
Приготування:
Обсмажуємо на олії цибулю і моркву, додаємо заморожену техаську суміш, потім помідори, кумин (зіру), цукор, сіль, перець чорний мелений, приправу тако, табаско і лимонний сік. Перемішуємо, прогріваємо, охолоджуємо. Додаємо кінзу подрібнену, перемішуємо. Нагріваємо піту. Відрізаємо від краю піти 3-4 см. Відкриваємо її за допомогою ножа. Начинку за допомогою ложки вкладаємо в центр, посипаємо кедровими горіхами. Подаємо з соєвою сметаною (30 г) в соуснику. PS Піта не обов’язково повинна бути чорною, хоча ви легко знайдете її в будь-якому гіпермаркеті.
Запечене яблуко з горіхами
Вам знадобиться:
- Яблуко зелене – 1 шт.
- Мед – 5 г
- Кориця – 1 г
- М’ята – 0,5 г
- Цукровий пісок – 10 г
- Цукрова пудра – 0,1 г
Для начинки:
- Горіхи волоські в спеціях – 10 г
- Горіхи волоські подрібнені – 10 г
- Цукровий пісок – 5 г
- Кориця – 0,05 г
- Кардамон – 0,05 г
- Кунжут – 2 г
- Імбир сухий – 0,05 г
Приготування:
Мелені спеції, цукор, горіхи волоські (дрібно порізані) і кунжут білий з’єднати, прогріти на сковороді. Горіхи розкласти на пергаментному аркуші і охолодити. Цукор змішати з меленою корицею. Зелене яблуко помити, видалити плодоніжки, з протилежного боку – насіннєве гніздо і перетинки, не прорізаючи яблуко наскрізь. Покласти фрукт на тарілку, засипати всередину цукор з корицею і запекти в духовці до готовності. На чисту тарілку в центр акуратно викласти яблуко (не пошкодивши боки). Налити всередину яблука за допомогою десертної ложки соус, який витік на тарілку при випіканні, насипати волоські горіхи в спеціях, полити медом. Страву прикрасити зверху м’ятою і посипати цукровою пудрою.