Ще трохи, і починається піст. Тож побалуйте себе і своїх рідних смачними м’ясними стравами.
Вам знадобиться (на дві порції):
- Яловичі ребра – 6 шт.
- Часник – 1 головка.
- Томатна паста – 1 ст. л.
- Ріпчаста цибуля – 1 шт.
- Червоне напівсолодке вино – 2 ст.
- Сіль, перець – за смаком.
- Печериці – 200 г.
Приготування:
Підготовлені ребра розріжте на порційні шматки, посипте з усіх боків сіллю, перцем і обсмажте на сковороді (кісточкою вгору). У посуді для запікання обсмажте нарізану соломкою цибулю, розріжте поперек часник і додайте до цибулі. В той же посуд додайте томатну пасту і злегка її обсмажте. Викладіть ребра кісточкою вниз, залийте вином, випарьте наполовину. Додайте бульйон, накрийте кришкою і поставте в духовку. Томіть 2,5 години при температурі 140-150 ° С. Викладіть на блюдо. А з залишків соку, вина і овочів зробіть соус, протерши все через сито. Подавайте з грибами (розрізати на дві або чотири частини), обсмаженими на розпеченій сковороді протягом двох хвилин.