
Свята все ще тривають, а тому неочікувані гості можуть завітати в вашу оселю в будь-яку хвилину. Що ж робити, якщо вам терміново потрібно їх чимось пригостити, а в холодильнику залишились одні продукти? Для цього випадку ми підготували для вас добірку рецептів 3 десертів, приготування кожного з яких у вас займе не більше 10 хвилин.
Шоколадний фондан
Інгредієнти (на п’ять порцій):
- Гіркий шоколад – 150 г
- Вершкове масло – 90 г
- Яйця – 3 шт
- Вершки – 40 мл
- Борошно – 30 г
Приготування:
1. Шоколад поламати на шматочки, масло нарізати кубиками. Розтопити на водяній бані і перемішати до однорідного стану. Швидкий варіант: покласти шоколад і масло в пакет, опустити його в чашку з гарячою водою. Через кілька хвилин маса буде розтоплена. Пакет надрізати і вилити шоколадну масу в миску для подальшого приготування. Додати до шоколадної маси борошно, яйця і вершки. Перемішати віничком.
2. Викласти у формочки для випікання (підійдуть жароміцні склянки). Поставити в духовку розігріту до 200 градусів на 5 хвилин. Подавати з кулькою морозива.
Тірамісу
Інгредієнти (на 5 порцій):
- Вершки – 250 мл
- Цукрова пудра – 1 ст. л.
- Шоколадна паста – 50 г
- Сир Маскарпоне – 250 г
- Морозиво ванільне
- Печиво савоярді – 10 шт
- Кава – для замочування печива.
Приготування:
1. Сир Маскарпоне змішати з шоколадною пастою. Додати вершки, збиті з цукровою пудрою. Перемішати.
2. Печиво савоярді змочити в завареній каві.
3. Викласти в порційний стакан десерт шарами: на дно поламане печиво, зверху ванільне морозиво, потім шоколадно-вершковий крем, ще один шар печива і знову морозиво.
Гарбузова запіканка
Інгредієнти (на 3 порції):
- Яйце – 1 шт
- Молоко 1% – 2 ст.л
- Ваніль – 1/4 ч.л
- Борошно – 7 ст.л
- Гарбузове пюре (можна взяти дитяче) – 1/4 чашки
- Цукор коричневий – 1/4 чашки
- Кориця мелена – 1/4 ч.л
- Сіль – 1 щіпка
Приготування:
Змішати в ємності яйце, молоко, ваніль, гарбузове пюре, борошно, цукор, корицю і щіпку солі. Добре перемішати, розлити по порційних чашках. Поставити в мікрохвильовку на 2-3 хвилини. Перед подачею трохи остудити.