Рецепт для недільного сніданку: теплий пиріг з хурмою

Зимове сонце, морозний ранок… Якщо ви все-таки змусили себе вибратися з теплого ліжка і готові до кулінарних звершень – тоді приступайте негайно. Адже рецепт пирога з хурмою і морозивом вже чекає на вас.

Складові:

  • Олія – 2 мл.
  • Хурма (без плодоніжки) – 119 г.
  • Цукор – 27 гр.
  • Лимонний сік (фреш) – 30 мл.
  • Морозиво ванільне – 30 г.
  • М’ята (листя) – 1 г.

Інгредієнти для пісочного тіста:

  • Масло вершкове – 250 г.
  • Сіль дрібна – 4 г.
  • Яйця – 2 шт.
  • Цукрова пудра – 250 г.
  • Борошно пшеничне (в / с) – 510 г.
  • Розпушувач для тіста – 7 г.

Технологія приготування:

1. Приготувати тісто. Борошно змішати з розпушувачем до однорідної маси. Вершкове масло нарізати кубиками, розтопити до рідкої консистенції і охолодити. У чашу міксера розбити яйця, додати цукрову пудру і збити до легкої піни. Влити вершкове масло, додати сіль і перемішати до однорідної маси. Ввести просіяне борошно з розпушувачем. Вимісити тісто, сформувати з нього кулю, обваляти в борошні (10 грамів) і поставити в холодильник на 15-25 хвилин.

2. Приготувати начинку. Хурму з шкіркою нарізати кубиками і викласти в сотейник. Додати цукор і лимонний сік, злегка перемішати, поставити на середній вогонь, прогріти. Потім тушкувати на повільному вогні, не допускаючи пригорання, до розм’якшення хурми в сиропі, щоб вона зберегла форму нарізки.

3. Тісто (100 грамів) розкачати в кружок. Кулінарне кільце змастити зсередини рослинним маслом і поставити на пергамент, також змащений маслом. Тісто викласти всередину кільця і ​​обліпити ним його стінки і ​​дно пергаменту (краї тіста повинні виступати на 1,5 сантиметра). У центр обліпленого тестом кільця викласти начинку. Краї тесту зігнути до центру поверх начинки.

4. Запікати десерт в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 15 хвилин.

5. Викласти готовий пиріг на тарілку начинкою вгору. Поруч – шматочок хурми, на який викласти кульку морозива. Прикрасити десерт м’ятою.

Смачного!

Поділись


Новини партнерів