До свого харчування варто ставитися відповідально.
Від цього напряму залежить наше здоров’я та емоційний стан. В сучасному світі багато неякісних товарів та підробок. Іноді це буває так, що ми навіть не знаємо. Можливо, ви не здогадувалися, що можна підробити і рис.
Новини про підроблений пластиковий рис з Китаю розбурхують громадськість з 2015 року. Роблять його так: з крохмалю, пластика і гуми замішують масу, з якої потім за допомогою екструдера роблять рівні красиві зерна.
Як навчитись відрізняти справжній рис від пластику? Кілька характерних ознак:
- Плаває чи тоне? (змішайте зерна рису з водою. Справжній рис буде осідати на дно)
- Несподіваний осад (якщо під час приготування утворюється товстий пінний осад, то це пластик)
- Почекає або проросте? (залити ложку зерен водою та настоювати 5 днів. У справжнього рису за цей час мають з’явитися корінці)
- Влаштуємо підпал (якщо рис почне горіти і смердіти крохмалем, це означає, що він штучний і до справжнього йому ще далеко)
Зауважимо: завжди перевіряйте термін придатності крупи: справжній рис зберігається до 12 місяців. Якщо термін придатності більший, то, ймовірно, перед вами штучний рис.