Невпевненість в собі шкодить не тільки в повсякденному житті, але і на кухні. Щоб ваші страви завжди виходили апетитними і радували близьких людей, готуйте тільки з позитивним настроєм.
Чим би ви не займалися, робіть це з любов’ю, і тоді результат будь-якої діяльності буде вдалим. А щоб відчувати себе ще більш впевненими на кухні, скористайтеся кулінарними порадами шеф-кухарів.
Візьміть на замітку ці корисні підказки та користуйтеся ними навіть для приготування найпростіших страв, тоді ви зможете створювати справжні гастрономічні шедеври.
Корисні поради кулінарам
Якщо страві потрібно надати легкої часникової нотки, але ви побоюєтеся переборщити з запахом, натріть посуд зубчиком часнику, перш ніж покласти туди їжу.
Досвідчені господині знайдуть гідне застосування пиву: цей напій з соєвим соусом стане чудовим маринадом для м’яса, а невелика кількість темного пива, доданого при тушкуванні овочів, зробить страву більш вишуканою на смак.
Якщо ви пересолили суп, не впадайте у відчай! Наберіть в марлю крупу і занурте її в суп. Крупа при варінні вбере в себе зайву сіль.
Щоб печінка не була жорсткою, соліть її в кінці приготування.
Якщо пригорає верх пирога, накрийте його вологим паперовим рушником.
Щоб приготувати рис білосніжного кольору, додайте у воду під час варіння пару крапель оцту.
При нарізці вареного яйця кришиться і липне жовток? Занурте ніж в прохолодну воду.
Щоб бульйон вийшов прозорим, киньте туди кубик льоду і доведіть до кипіння.
Не накривайте квасолю при варінні, і вона не потемніє.
Щоб фарш вийшов смачніший, дрібно натріть сиру цибулю або трохи сирої картоплі і додайте у фарш.
Яловичина вийде м’якою і ніжною, якщо замаринувати її в майонезі на півгодини перед приготуванням.
Щоб баклажан не був гірким, наріжте його, посипте сіллю і дайте постояти. Потім обов’язково промийте овоч холодною водою.
Мигдаль легше очистити, якщо занурити його в окріп на 3 хвилини, а потім кинути в холодну воду.
Щоб зі сметани вийшов ідеальний крем, додайте сирий білок при збиванні.
Киньте дрібку солі в мелену каву перед приготуванням, і смак улюбленого напою стане яскравішим.
Змастіть м’ясо медом, коньяком з водою або гранатовим соком, щоб отримати рум’яну хрустку скоринку.
Додайте в м’ясний бульйон промиту бананову шкірку, і м’ясо вийде м’яким.
Обваляйте шматочки яблук для шарлотки в борошні, щоб вони потім не збилися в купу.
Спробуйте використовувати подрібнені горіхи замість сухарів для панірування, вийде смачніше.
Смак страв буде більш насиченим, якщо підігріти тарілку перед подачею гарячої страви і охолодити посуд для подачі холодної.
Завжди давайте приготовленому м’ясу час охолонути і отримати повноту смакових якостей.
Вінегрет вийде смачнішим, якщо додати туди столову ложку кип’яченого молока і дрібку цукру.
Щоб ніколи не помилитися з кількістю солі, не соромтеся постійно куштувати страву на смак. Це також допоможе з’ясувати ступінь готовності продуктів.
Щоб суп вийшов більш апетитним і корисним, перед тим, як зняти його з вогню, додайте туди трохи морквяного соку.
Слідкуйте за тим, щоб ножі були завжди гострими, тоді ймовірність отримати травму при нарізці продуктів буде мінімальною, а приготування стане швидким і приємним.
Ідея додати трохи ванілі в овочевий салат здається дивною, але це дійсно смачно!
Замість солі і оцту частіше використовуйте сік лимону. Цитрусовий присмак не завадить будь-яким стравам, а їжа стане більш корисною.
Ці цінні поради обов’язково стануть в нагоді вам в процесі приготування. Пам’ятайте, немає необхідності знати всі рецепти і мати море продуктів під рукою, щоб готувати смачно. Просто любіть те, чим займаєтеся.