9 жорстких правил життя, які боляче б’ють по жіночому самолюбству

У дитинстві ми дружно вірили в Діда Мороза, Зубну фею і прекрасних принцес. Однак доросле життя далеко не завжди схоже на казку: після весілля ми не стаємо щасливішими, діти можуть не любити батьків без жодних на те причин, а вірність і відданість ніхто не цінує.

Ми в Жіночому Світі набралися сміливості і вирішили подивитися непривабливим істинам в обличчя. А все для того, щоб ви були готові до будь-якого повороту долі.

1. Батьки несвідомо впливають на вибір партнера

Психологи стверджують, що люди мимоволі тягнуться до партнерів, які чимось схожі на їхніх батьків. Жінки вибирають чоловіка, якого не відрізнити від батька, а чоловіки все життя неусвідомлено шукають маму. Правда, це стосується лише тих, чиї батьки не були зразками для наслідування.

Раніше вважалося, що ми віддамо перевагу представнику протилежної статі, який буде таким же дбайливим, ніжним, добрим, як наші тато або мама. Однак все якраз навпаки: недолугі батьки (алкоголіки, жорстокі або ті, що кинули сім’ю) «змушують» своїх дітей вибирати партнера з точно такими ж проблемами.

Здавалося б, в такому виборі немає ніякої логіки, однак тут працює несвідоме: воно лише хоче вилікувати дитячі рани. Люди, які зв’язуються з проблемними партнерами, неусвідомлено прагнуть відпустити свої дитячі образи. Однак такі відносини можуть бути руйнівними і вже точно ні від яких травми не позбавлять.

2. Шлюб не має нічого спільного зі щастям

Згідно з опитуваннями, молодята куди щасливіші, як одинаки. Правда, їх щастя триває недовго через ефект медового місяця. Незадовго до весілля і 1-3 роки після нього вони літають від радості. Зате потім рівень задоволеності життям у молодят неухильно знижується і його можна порівняти з таким у людей, які вирішили жити самі по собі.

Вчені прийшли до висновку, що оптимісти і в шлюбі, і поза ним відчувають себе добре. А ось особистостям, схильним до депресії, шлюб не допоможе позбутися від проблем. До того ж в деяких дослідженнях повідомляється, що одинаки, у яких є надійний тил у вигляді друзів і сім’ї, щасливі так само, як одружені люди.

3. Жіноча дружба всього лише результат викиду гормонів

У будь-якій незрозумілій або тривожній ситуації в кров чоловіків викидається гормон тестостерон, який провокує реакцію «бий або біжи». З жінками зовсім інша справа: їх залози починають виробляти гормон окситоцин, який змушує їх захищати потомство і збиратися в групи для захисту.

Ось тому, коли дівчаткам погано, вони в першу чергу телефонують мамі або подрузі. І в цьому частково полягає секрет жіночого довголіття. Чоловіки традиційно тримають емоції в собі, через що виникають серцеві захворювання. Жінки ж, поділившись горем з подругами, випускають пару і в підсумку почуваються краще.

4. Більшість дітей в певні моменти ненавидять батьків (І, неважливо, наскільки добре ви виховали нащадків)

Психологи називають це явище «підлітковою алергією на батька». З одного боку, дитина вже відчуває себе дорослою і самостійною, а з іншого, сильно прив’язана до батьків. Виникає внутрішній конфлікт, і чадо зовні починає поводитися так, ніби ненавидить рідних батька і матір. Причому хлопчики воліють йти (ухиляються від поцілунків і обіймів), а дівчатка висловлюють претензії в обличчя і намагаються поранити сильніше.

Однак якщо «алергія на батьків» переслідує людей, що вийшли з підліткового віку, це вже велика проблема. Причому в її виникненні винне не старше покоління, а сама дитина. Психологи кажуть, що мати і батько відповідають за виховання, але не несуть відповідальності за те, ким їх син є в дорослому житті.

5. Будь-яка жінка, у якої є гроші, може виглядати як зірка

Зірки кіно і глянцеві журнали привчають нас до нереалістичних ідеалів краси. У прагненні бути схожими на селебріті звичайні люди залишають в магазинах і салонах краси приблизно $ 400 млрд щорічно. Однак не маючи в кишені пари мільйонів доларів, наблизитися до цього ідеалу майже неможливо.

Середньостатистична жінка витрачає на догляд за собою $ 15 тис. за все життя, а, наприклад, зірка «Друзів» Дженніфер Еністон – $ 145 тис. на рік. Дієти, косметика та інші б’юті-процедури не наблизять вас до бажаного образу, просто тому що знаменитості, на яких ви хочете бути схожими, в кілька разів багатші за вас.

6. Жінки, які все життя чекають принца, страждають небезпечним синдромом

Синдром Попелюшки – це розлад мислення, який виникає переважно у жінок, але зустрічається і у чоловіків. При наявності цього відхилення людині здається, що все його життя наповнене муками: на роботі не поважають, друзі не цінують, весь світ налаштований проти. Однак Попелюшка покірно терпить тяготи долі і вірить, що всі муки обернуться для неї нагородою.

Класична картина синдрому виглядає так: людина живе в очікуванні, що десь на світі є прекрасний принц або дядечко-мільйонер, який одним махом вирішить її проблеми. Інші варіанти типовій Попелюшці здаються смішними.

За деякими версіями, синдром Попелюшки виникає у людей, які панічно бояться успіху і потребують схвалення оточуючих. Для жінок цей розлад небезпечний тому, що штовхає їх в руки абьюзерів.

7. Пологи змінюють життя жінки далеко не в кращу сторону

Лікарі спостерігають позитивні зміни, які перетворюють жінку мало не в екстрасенса: наприклад, після пологів жінки стають сприйнятливими до почуттів оточуючих. Однак сумних наслідків куди більше: посттравматичний стресовий розлад, який може відгукнутися і через кілька років, а ще зайва вага, збільшення об’єму стегон і інші.

Є і більш екзотичні зміни: наприклад, збільшення розміру ноги через розм’якшення зв’язок і втрата зубів. Чим більше дітей народила жінка, тим більше зубів вона втратить. Вчені підрахували, що жінки 35-49 років з 1 дитиною позбавляються в середньому 2 зубів протягом декількох років після пологів.

8. Любов не може тривати довго

На думку нейробіологів, любов можна пояснити коктейлем з гормонів. Бурхлива суміш естрогену, тестостерону, дофаміну, адреналіну і окситоцину пояснює і «метеликів в животі», і безсонні ночі. Однак на одній хімії довго не протягнеш: з часом концентрація гормонів падає і пари виявляють, що любов вивітрилася.

Психологи кажуть, що над збереженням почуттів доведеться потрудитися: ходити на побачення (навіть якщо ви живете разом 15 років), ділитися новинами та побільше обіймати один одного.

9. Партнер не оцінить вашу відданість і покірність

Вчені підрахували, що мілленіали набагато пізніше одружуються, ніж їхні батьки. А все тому, що люди нарешті оцінили користь особистого простору і жінка 25 років не вважається старою дівою. Однак, зустрівши «того самого», ми прагнемо проводити з ним весь час і робимо жахливу помилку.

Психологи стверджують, що партнер, як правило, не оцінить принесені для нього жертви. Швидше навпаки: незалежність набагато більше приваблює представників протилежної статі, ніж виняткова відданість.

Джерело

Поділись


Новини партнерів