5 вітамінів, яких не вистачає волоссю восени

Щоб волосся було густим, блискучим і гладким, недостатньо використовувати якісні шампуні і регулярно наносити маски. Правильно підібрані вітаміни будуть живити волосяну цибулину, що відіб’ється на зовнішньому вигляді шевелюри і допоможе усунути ряд проблем:

Вітамін А

Нормалізує вироблення шкірного сала, а тому сприяє зволоженню шкіри голови. Крім того, ретинол бере участь в процесі регенерації клітин, тим самим сприяючи позбавленню від лущення, лупи і інших проблем з волоссям. Дефіцит вітаміну А може призвести і до випадання волосся, тому поповнюйте раціон продуктами, багатими на ретинол: яйцями, морквою, шпинатом, гарбузом, рибою, печінкою.

Вітаміни групи В

Біотин дозволяє шкірі голови отримувати корисні речовини, впливаючи на кількість еритроцитів у крові. Вітамін В3 прискорює ріст волосся, тому його часто додають в маски, олії, сироватки для догляду за шкірою голови. Він міститься в курячому м’ясі, квасолі, гречці, ананасах і грибах.

Вітамін С

Цей антиоксидант дозволяє рости волоссю швидше і ефективно бореться з випаданням. Крім того, вітамін сприяє виробленню колагену, який необхідний для здоров’я нігтів, волосся та шкіри. Щоб поповнити запас вітаміну С в організмі, їжте цитрусові, ягоди, броколі, шпинат, солодкий перець.

Вітамін D

Сприяє формуванню нових фолікулів, а тому збільшує густоту волосся і дозволяє боротися з випаданням. Більшою мірою цей «сонячний» вітамін виробляється під впливом ультрафіолету, але також його можна отримати через продукти харчування – печінку тріски, гриби, жирні сорти риби.

Вітамін Е

Антиоксидант, який перешкоджає виникненню окисних процесів. Прискорює ріст волосся, зміцнює волосяну цибулину і покращує загальний стан шевелюри. Міститься в авокадо, мигдалі і шпинаті.

Читайте також: Стало відомо, чи може лупа призвести до втрати волосся

Поділись


Новини партнерів