«Старі» лікті: як повернути їм тонус і молодість?

«Старі» лікті: як повернути їм тонус і молодість?

Тільки ми розібралися з шиєю, декольте і руками, прилетіла інша проблема – лікті. Так, місце згину руки теж зрадницьки видає наш вік. У цій статті ми розповімо, як повернути ліктям молодість.

Проведіть простий тест: розслабте руки, випряміть їх уздовж тіла і поверніться до дзеркала спиною. Шкіра нависає в районі ліктів, стала грубою і потемніла? Навіть, якщо ви відповісте ствердно тільки на одне питання, прийшов час бити тривогу, якщо, звичайно, ви не маєте наміру назавжди відмовитися від футболок і суконь з короткими рукавами.

Шкіра в зоні ліктів страждає не тільки в силу вікових змін – причиною пошкоджень можуть бути такі дерматологічні захворювання, як атопічний дерматит (його може спровокувати непереносимість певних продуктів), нейродерміт, псоріаз. Через це вона стає грубою як наждак і лущиться. Але найчастіше сухість – наслідок неправильного догляду. Якщо з юності ви не привчили себе регулярно змащувати лікті кремом за компанію з руками, з часом вони, на жаль, стануть жорсткими.

Хороші новини – повернути шкірі м’якість можна. Допоможе простий прийом. Візьміть жорстку мочалку або широку пилку для нігтів і гарненько потріть сухі лікті. Потім нанесіть на шкіру будь-який живильний крем. Для посилення ефекту лікті можна обмотати харчовою плівкою і залишити на годину, а потім видалити залишки засобу паперовою серветкою.

«Якщо шкіра ліктів занадто пересушена, не використовуйте скраб. Спочатку її потрібно інтенсивно зволожити, а вже потім скрабувати, – радить Наталія Кустова, лікар-косметолог. Для цього підійдуть засоби догляду на основі гіалуронової кислоти».

Потемніла шкіра на ліктях найчастіше свідчить про інсулінорезистентність. Це питання потрібно вирішувати з ендокринологом.

«Якщо у молодої жінки 30-35 років пігментовані лікті, потрібно лікувати внутрішні соматичні захворювання і приймати препарати всередину, наприклад, Омега 3, попередньо порадившись з фахівцем. Тобто, відновлювати баланс нутрієнтів в організмі», – каже Наталя Кустова.

На ліктях практично немає жирової тканини, тому, якщо шкіра провисає, креми не принесуть бажаного результату. «Коли шкіра втрачає еластичність, відновити її здатні препарати, які простимулюють вироблення колагену і ущільнять її, – додає Наталя Кустова. З апаратних методик я б рекомендувала високочастотний радіоліфтінг Scarlet RF, Альтера – вони здатні підтягнути шкіру. Їх можна поєднувати з ін’єкціями (наприклад, Radiesse, Sculptra). А щоб як слід зволожити шкіру, раджу підключити біоревіталізацію. Після лазерної шліфовки Fraxel або Halo шкіра стає еластичною. До речі, її потрібно зробити всього один раз».

За шкірою ліктів потрібно стежити постійно. І справа не тільки в естетиці, лікті – індикатор стану організму в цілому.

Читайте також: Що робити, щоб шия не видала ваш вік?

Поділись


Новини партнерів