Дешево і ефективно: 5 засобів від целюліту, які легко можна зробити самостійно

Дешево і ефективно: 5 засобів від целюліту, які легко можна зробити самостійно

Незважаючи на те, що лікарі в один голос кричать нам про те, що целюліт не недолік, а всього лише особливість жіночого організму, ми все одно продовжуємо вести нерівний бій з ненависною «апельсиновою кіркою».

Салонні процедури ефективні, але не всім по кишені. А розрекламовані засоби від целюліту – далеко не завжди «працюють». У нашій добірці ви знайдете п’ять ефективних, натуральних і при цьому бюджетних засобів, які можна зробити самостійно.

Обгортання з блакитною або чорною глиною

Блакитну або чорну глину в пакетиках ти легко купиш в аптеці. Залий невелику кількість глини питною водою і розмішай дерев’яною ложкою (по консистенції склад повинен бути схожий на сметану). Перед обгортанням прийми гарячий душ і скористайся скрабом для тіла, щоб очистити пори і посилити кровообіг. Далі все просто: нанеси глину на проблемні ділянки тіла і замотай їх харчовою плівкою. Оптимальний час процедури – 30 хвилин. Залишки глини ретельно змий теплою водою, після чого нанеси на шкіру живильний або антицелюлітний крем.

Мигдально-цитрусовий скраб

Змішай в рівних пропорціях морську сіль, коричневий цукор і мигдальну олію (по 1/2 склянки). Додай до суміші по 2 краплі ефірних олій: лимону, грейпфрута і мандарина. Натуральний скраб для тіла готовий! Мигдальна олія підтягує шкіру і запускає механізми відновлення тканин. Ефірні олії цитрусових підсилюють обмінні процеси в проблемних зонах. Целюліт не встоїть!

Ванна з морською сіллю

Ти, звичайно, знаєш, що морська сіль – справжня скарбниця вітамінів і мінералів. Згадай, якою ніжною і гладенькою стає шкіра після пари днів перебування на морі? Ванни з морською сіллю не замінять тобі відпустку на узбережжі, але допоможуть підготувати до неї своє тіло. Купувати морську сіль краще в аптеці, вибираючи натуральну – без ароматизаторів і барвників. Додай в теплу ванну (температура води повинна бути не більше 40 градусів) 200-300 г морської солі і полеж в ній протягом 20 хвилин. Ось побачиш, шкіра стане більш пружною і підтягнутою, а целюліт менш вираженим.

Вакуумний масаж

Курс антицелюлітного масажу в салоні краси обійдеться тобі в кругленьку суму. А баночний масаж з ефірною олією – вартує копійки! Купи в аптеці спеціальну баночку для масажу та будь-яку ефірну олію цитрусових. Нанеси на проблемні зони кілька крапель олії і починай масаж. Приклади баночку до шкіри і злегка придави, щоб вона присмокталася. Рухайся по проблемних зонах легкими круговими рухами протягом 15 хвилин, поки шкіра злегка не почервоніє. Май на увазі, у вакуумного масажу є протипоказання – варикозне розширення вен і судинні зірочки. Також після процедури можуть залишитися невеликі синці, так що про всяк випадок тримай під рукою крем від ударів. Але ефект того вартий: баночний масаж виводить з тканин зайву воду, прискорює обмін речовин, робить шкіру пружною і еластичною.

Ванна з чаєм мате

Листя мате містять велику кількість матеїну – речовини, що прискорює метаболізм. Купи листовий чай мате (можеш сміливо брати найдешевший) без добавок. Насип 5 чайних ложок чаю в марлю, щільно зав’яжи, опусти в киплячу воду і вари на маленькому вогні протягом 30 хвилин. Дай відвару трохи охолонути, після чого додай в нього ½ склянки морської солі і 5 столових ложок меду (можеш замінити коричневим цукром). Отриману суміш вилий в теплу ванну і полеж в ній 15 хвилин. А на основі макухи з мате, що залишилася, ти зможеш зробити натуральний скраб для тіла.

Поділись


Новини партнерів