Перераховані у цій статті копійчані засоби можуть зрівнятися з багатьма салонними процедурами

Чи замислювалися ви, чому 80% японських і корейських омолоджуючих засобів для шкіри (до слова, що славляться відмінною якістю) в основі містять рисове борошно? Навіть декоративна косметика (пудра, рум’яна, тіні) найбільших торгових марок Східної Азії базується саме на цьому інгредієнті.

По-перше, це натурально і безпечно. А по-друге, рисове борошно – першокласний помічник для збереження і продовження молодості шкіри, яким з успіхом користуються жінки Китаю і Японії ще з часів стародавніх династій. Рис вимочували протягом декількох днів, щоб зерна стали м’якшими, потім перетирали в ступі, а після цього кашку висушували.

Зараз нічого цього робити не потрібно, ви можете перетворити рис в борошно 3-4 натисканнями на кнопку кавомолки. 15 секунд для продовження молодості на кілька років – непропорційно вигідна інвестиція!

Властивості рисового борошна

  • Ніжний пілінг і вирівнювання текстури. Особливо дрібні частинки масажують м’яко, не травмуючи шкіру. Тому використовувати рисове борошно можуть володарки навіть чутливої шкіри. Крім того, цей засіб абсолютно гіпоалергенний.
  • Освітлення і надання сяйва. Рисове борошно володіє освітлюючою властивістю. Через тиждень ви забудете про тьмяний колір обличчя, шкіра наповниться внутрішнім сяйвом. А вже через 1-1,5 місяці пігментація, якщо вона була, стане практично непомітною.
  • Звуження пор. Рисове борошно – прекрасний абсорбент, відмінно справляється із зайвою жирністю. Засіб знімає запалення, почервоніння, бореться з висипом вугрів, юнацькими прищами, витягує зі шкіри шкідливі речовини.
  • Підтяжка і збільшення пружності. Калій, яким багате рисове борошно, в комлексі з масажним ефектом дає поштовх до оновлення шкіри і вироблення колагену. Шкіра зміцнюється, овал обличчя стає більш окресленим.
  • Інтенсивне живлення і зволоження. Комплекс з вітамінів, мінералів і амінокислот насичує шкіру, допомагає їй утримувати вологу.

Засоби з рисовим борошном

Оновлюючий рисовий скраб

2-3 ч. л. борошна змішайте з 1 ст. л. теплої води або молока. Нанесіть рівним шаром на шкіру, залиште на 3 хвилини, потім кінчиками пальців масажуйте шкіру протягом 5 хвилин. Змийте теплою водою.

Розслабляючий рисовий компрес

2-3 ч. л. рисової муки змішайте з 200 мл дуже теплої (не гарячою) води. Змочіть в приготовленій суміші бавовняний рушник або тканинну заготовку для маски, злегка відіжміть, потім прикладіть до обличчя і шиї. Полежте з компресом 10-15 хвилин. При бажанні процедуру можете продовжити: просто змочіть рушник ще раз.

Тонізуючий рисовий лід

Суміш, що залишилася після приготування компресу, розлийте в формочки для льоду, заморозьте. Протирайте обличчя вранці після вмивання і ввечері після зняття макіяжу.

Розгладжуюча рисова маска для обличчя та шиї

1 ст. л. рисового борошна змішайте з 2 ст. л. густої сметани. Нанесіть на обличчя і шию, залиште на 20 хвилин, змийте теплою водою, потім протріть кубиком рисового льоду.

Підтягуюча рисова маска

2 ч. л. рисового борошна змішайте з яєчним білком. Нанесіть засіб на очищене обличчя і область підборіддя. Через 10 хвилин змийте теплою водою, потім протріть кубиком рисового льоду.

Регулярні домашні процедури здатні повернути час назад! Особливо приємно, що для цього зовсім не обов’язково витрачати кошти на дорогу косметику. Приготуйте рисове борошно з запасом, тому що, побачивши результат, вже не зможете відмовитися від цього простого, але ефективного засобу.

Поділись


Новини партнерів