Що таке лупа, чому вона з’являється і що робити

Лупа – дуже поширена проблема. З нею стикається величезна кількість людей. При цьому одні борються з нею років, не шкодуючи грошей на різні засоби, іншим допомагає звичайне мило з дьогтю, а у третіх вона проходить сама по собі так само раптово як і з’являється.

Що таке лупа, чому вона з’являється і що робити

Лупа це не захворювання, це його прояв, свого роду симптом. Захворювання називається себорейний дерматит. Це дуже поширене, хронічне захворювання шкіри, багатої сальними залозами. При цьому далеко не всі його помічають, коли симптоми ще слабкі. Себорейний дерматит буває як у жінок, так і у чоловіків, однак в останніх він проявляється частіше. Як правило, загострення відбувається в осінньо-зимовий період. А виникає захворювання найчастіше через стрес, гормональну перебудову організму, загострення хронічних захворювань і зниження імунного захисту.

Також виникнення лупи може бути пов’язане зі зміною місця проживання, зміною клімату, різкою втратою у вазі. У будь-якому випадку, якою б не була причина, варто звернутися до лікаря. Самостійне лікування, звичайно, теж не позбавлене сенсу.

Наприклад, лупа може бути наслідком того, що вам не підходить шампунь чи інші засоби для волосся. Часто лупа буває через сильний або тривалий стрес або є причиною неправильного харчування. У такому випадку вона пройде після усунення причини.

Багатьом вдається позбутися симптомів, але через якийсь час лупа знову повертається і все доводиться повторювати спочатку. Лікар призначить вам комплексне лікування виходячи з ваших особливостей. Однак після будь-якого лікування необхідно пам’ятати про профілактику. Слідкуйте за тим, щоб повітря в квартирі не було сухим. Намагайтеся правильно харчуватися. А головне – намагайтесь уникати стресових ситуацій.

Поділись


Новини партнерів