Змушуємо маску для волосся працювати по максимуму: 7 корисних порад

Ми впевнені, у кожної дівчини у ванній лежить маска для волосся. І щоб ти побачила ефект від цього засобу глибокого зволоження і живлення, ми вирішили написати гід, як її варто використовувати для максимального ефекту. Сподіваємося, ці корисні Лайфхаки тобі допоможуть!

Вимий голову сульфатним шампунем без силіконів

Якщо в твоєму догляді за волоссям містяться силікони, то не забувай раз в два тижні/місяць використовувати сульфатний шампунь, в складі якого немає силіконів (вони закінчуються на -xane , -cone , -conol). Справа в тому, що силікони накопичуються на волоссі і створюють невидиму плівку, яка не дозволяє волозі і корисним інгредієнтам проникати в нього, чому з’являються сухість, тьмяність і ламкість пасом. Щоб уникнути цього, ми радимо придбати шампунь без силіконів на сульфатах ( Sodium Lauryl/Laureth Sulfate, Sodium C12-14 Olefin Sulfonate або Sodium Coco-Sulfate і ін.) І зрідка ними промивати шкіру голови двічі.

Нанеси маску на дуже мокре волосся

Деякі жінки за звичкою віджимають воду з волосся перед нанесенням маски – і дарма. Будь-яким пасмам необхідне зволоження, і вода їм в цьому допомагає. Після миття голови намочи локони додатково водою, а потім вже нанось маску.

Розчеши її за допомогою гребінця

Цей етап важливий, тому що тільки так маска розподілиться рівномірно по волоссю. Ти ж не хочеш, щоб одна частина волосся була зволожена і “нагодована”, а інша – тьмяна і суха. Якщо ти розчесала волосся з маскою і помітила піну, то ти на правильному шляху, значить, засіб емульгований з водою і можна переходити до наступного етапу.

Потримай волосся в теплі

Ні для кого не секрет, що ефект від маски набагато помітніший, якщо потримати її в теплі. У домашніх умовах є кілька варіантів: 1) надіти целофанову шапочку для душу і рушник поверх; 2) придбати спеціальну шапку, яку можна нагрівати в мікрохвильовій печі. За рахунок теплового нагрівання інгредієнти проникнуть глибше, чого ми і добиваємося.

Прочитай в інструкції, скільки часу тримати маску

Так, банальна порада, але, повір, мало хто читає інструкції. Але ж там виробник вказує оптимальний час , щоб маска точно подіяла. Якщо не витримати маску на волоссі стільки, скільки потрібно, ти не помітиш змін, а якщо перетримати, то, можливо, твоє волосся перезволожиться (таке теж трапляється) – воно стане занадто м’яким, як у дитини, і може просто негарно висіти. Думаємо, такий ефект тобі не потрібен, тому прочитай, скільки саме потрібно тримати маску на волоссі.

Змивай маску ретельно

Іноді буває, що маска потрапляє на шкіру голови, це потім позначиться на відсутності об’єму біля коріння, тому радимо ретельніше промивати шкіру голови і саме волосся. Промивати потрібно не десять секунд,  цьому процесу потрібно приділити близько хвилини. Озбройся гребінцем, якщо волосся у тебе плутається.

Нанеси зверху трохи кондиціонера

Це необов’язковий крок , але все ж розповімо про нього: якщо маска спрямована на потужне відновлення волосся, то її краще «закрити» кондиціонером. Деякі навіть використовують маски замість кондиціонера.

Поділись


Новини партнерів