Що трапиться, якщо не використовувати крем для області навколо очей

Стільки баночок на полиці… І у кожної є застосування. Навіть для області навколо очей потрібен спеціальний засіб. Косметологи кажуть, що звичайний крем для обличчя не підходить для цієї делікатної зони. Розбираємося по порядку, чи дійсно це так?

Навіщо потрібен окремий крем для зони навколо очей?

Шкіра навколо очей відрізняється від шкіри обличчя. По-перше, вона тонка, а по-друге, в цій області розташовані кровоносні і лімфатичні судини, тому необхідний спеціальний догляд. Та й до того ж відсутність сальних залоз і мала кількість колагену і еластину робить шкіру більш вразливою при вікових змінах. До речі, ти звертала увагу, що зморшки навколо очей з’являються в першу чергу? Так, це відбувається через м’язи, які відповідають за міміку (їх понад 20). Звичайний крем для обличчя експерти не радять наносити на цю делікатну область, тому що засіб може спровокувати набряки і роздратування.

Як вибрати крем для зони навколо очей?

В першу чергу звертай увагу на призначення крему, адже в залежності від віку тебе можуть турбувати різні проблеми в області навколо очей: мімічні зморшки, повіка, що звисає, темні кола під очима, набряки та інше. Саме тому креми відрізняються за складом і текстурою – легкою або насиченою.

Як потрібно наносити крем для зони навколо очей?

На одне застосування тобі потрібно зовсім небагато крему. Розподіливши масу, рівну рисовому зернятку, по шкірі навколо очей за допомогою безіменного пальця ( він найслабший, тому не чинить тиску на ніжну шкіру і не розтягує її). Рухайся спочатку по нижній орбітальній кісточці від внутрішнього куточка ока до зовнішнього, а потім – по верхній орбітальній кісточці від зовнішнього куточка ока до внутрішнього. Завершальним кроком зроби легкі рухи, щоб засіб глибше увібрався в шкіру. До речі, крем не прийнято наносити на верхню рухому повіку, інакше вранці може з’явитися набряк.

Поділись


Новини партнерів