Крем для повік – непотрібна баночка на полиці або необхідний засіб? Практичні поради

Жіночий догляд складається з десятків баночок, що стоять на її полиці. І іноді так хочеться зменшити їх кількість у ванній до розумного мінімалізму. Ось, наприклад, крем для повік – навіщо він потрібен? Чому не можна використовувати звичайний крем для обличчя для цієї зони? Давайте розберемося в цьому питанні і вирішимо раз і назавжди – чи потрібен нам окремий засіб для шкіри навколо очей.

Навіщо потрібен крем для повік?

Уважно подивіться на себе в дзеркало, що ви побачите? Легкі синці під очима і досить рівний колір на іншому обличчі. Вся справа в тому, що шкіра під очима тонша і ніжніша, ніж та, що її оточує. Через неї просвічуються судини; крім того, вона більш схильна до впливу косметики, сонця і нашої власної міміки. А ще на цій зоні відсутні сальні залози, що робить шкіру під очима ще менш захищеною. Таким чином, косметологи і розробили спеціальні креми для повік – вони мають більш легку текстуру, при цьому захищають і надають додаткової пружності. Що буде, якщо замінити крем для повік засобом для обличчя?

Мінімальне, що можна отримати – це набряк. А також може бути роздратування. Крім того, якщо ви – володарка жирного або комбінованого типу шкіри, в ваш крем, швидше за все, входять компоненти, спрямовані на відлущування ороговілих клітин і матування. Такі ефекти – точно не підходять для ніжної шкіри під очима. На ній такий крем з ймовірністю в 100% викличе сильну реакцію аж до легкого опіку.

Який крем для повік вибрати?

Зверніть увагу на склад. Якщо ви боретеся із зморшками, вибирайте креми з колагеном, які додуть вашій шкірі пружності. Якщо ваша проблема – набряки або темні кола, шукайте засоби з вітамінами С, E, а також з кофеїном або екстрактом петрушки.

А якщо ви просто хочете підтримувати цю зону доглянутою, але особливих проблем на ній немає, вам підійде будь-який базовий крем для повік.

Крем, гель або сироватка?

На косметичному ринку представлені вже сотні варіантів засобів для очей – гелі, креми, сироватки у вигляді засобів з роликовим аплікатором. Які з них вибрати?

В ідеалі в арсеналі у кожної жінки має бути два засоби для повік – як і два креми для обличчя – денний і нічний. На день можна вибирати легкі гелі або крем-гелі, а також сироватки у флаконі з роликовим аплікатором. Вони швидше вбираються і допомагають позбутися від синяків під очима. А на вечір можна вибрати креми з більш поживною, багатою текстурою, щоб розслабити і «нагодувати» втомлену від стресу і важкої косметики за день шкіру.

Скільки засобу наносити?

У засобах для повік головне – не переборщити. Тут більше – точно не означає краще. Перебір може вбити весь ефект і загрожує набряками. На кожне око вистачить нанести засіб розміром з рисове зернятко. І ні в якому разі не розтирайте продукт. Наносьте його подушечкою безіменного пальця постукуючи по нижній повіці, в область «гусячих лапок» і на верхню нерухому повіку. Наносити на рухому повіку крем не потрібно. І стежте за тим, щоб не потрапити в на край, інакше засіб потрапить на слизові і викличе неприємні відчуття.

Поділись


Новини партнерів