6 порад, які допоможуть позбутися від сухості рук взимку

Перепади температур, пересушене повітря в приміщеннях, вітряна погода негативно відбивається на ділянках тіла, які погано захищаються від негативного впливу навколишнього середовища. Тому взимку особливо важливо дбати про зволоження шкіри рук. Розглянемо 6 простих, але дієвих способи позбутися від сухості шкіри:

Приймайте вітаміни

Часто сухість рук може бути ознакою авітамінозу. Перш ніж лікуватися самостійно, проконсультуйтеся з фахівцем. Можливо, в організмі є нестача певного вітаміну: А чи Е.

Змініть мило

Деякі види мила хоча і мають антибактеріальний ефект, сильно сушать шкіру. У холодну пору року рекомендується користуватися м’якими сортами засобів без ароматизаторів, які призначені для чутливої ​​шкіри.

Частіше користуйтеся кремом

В ідеалі слід зволожувати руки після кожного контакту з водою. У вихідні дні та дні, коли ви постійно перебуваєте вдома, регулярно змащуйте руки засобами з високим відсотком жирності.

Робіть маски

Якщо є вільний час, не відмовте собі в задоволенні зробити живильну маску для рук.

Масляна маска: розігрійте вершкове масло, додайте до нього чайну ложку натурального меду і м’якоть половини банана. Ретельно все перемішайте і рівномірно розподіліть по руках. Залиште на 25-30 хвилин і змийте теплою водою.

Гліцеринова маска: до 50 мл теплої кип’яченої води додайте столову ложку гліцерину і сік половини лимона. Втирайте отриману суміш у шкіру рук протягом 5 – 10 хвилин. Потім залиште на 10 хвилин і змийте залишки засобу теплою водою.

Робіть ванночки для рук

Порятунком від пересушеної шкіри можуть бути ванночки. Для приготування в теплу воду додайте чайну ложку оливкової олії і потримайте в ній руки 15 – 20 хвилин.

Застосовуйте компреси

Позитивний ефект мають і домашні компреси. Розтовчіть варену картоплю в пюре, додайте до нього трохи рослинної олії і нанесіть на чисту шкіру рук. Для посилення ефекту, одягніть на руки рукавички і потримайте компрес 30 – 45 хвилин.

Поділись


Новини партнерів