Чи можна фарбувати волосся при вагітності – думка лікарів

В який час можна змінювати колір волосся – в першому чи другому триместрі? Ділимося думкою лікарів.

Чи можна фарбувати волосся під час вагітності

Деякі небезпеки для вагітності очевидні, куріння і алкоголь наприклад. Але як щодо фарбування волосся? Чи може хімічна фарба вплинути на розвиток дитини і погіршити стан вагітної жінки? Розбираємося, як знизити шкідливий вплив.

Чи можна в першому триместрі фарбувати волосся

Фахівці вважають, що потрібно відмовитися від дешевої і занадто шкідливої фарби. Досліджень по темі вагітності та фарбування волосся не так багато. Деякі результати показують: боятися нічого. Інші – рекомендують утриматися від hair-процедур. Але більшість лікарів стверджують: якщо замінити агресивну фарбу натуральною та робити фарбування після 1-го триместру, все буде добре.

Звичайно, за умови, що ви відчуваєте себе добре і не сприйнятливі до інгредієнтів фарби. У будь-якому випадку перед походом в салон рекомендуємо проконсультуватися з фахівцем.

Чи можна в другому триместрі фарбувати волосся

Найпоширеніша порада – почекайте до другого триместру, якщо хочете поміняти колір волосся під час вагітності. Причина одна – перший триместр є ключовим періодом розвитку дитини. До другого триместру базові органи і м’язи вже досить розвинулися. Так що ризику якось вплинути на здоров’я майбутнього малюка майже немає.

Поради по фарбуванню вагітним жінкам і дівчатам

Тепер, коли ми з’ясували, чи можна вагітним фарбувати волосся фарбою, розповімо докладніше про безпечне фарбування.

  • Орієнтуйтеся на своє самопочуття. Якщо вам недобре і ви різко реагуєте на запахи, краще перенести процедуру в салоні на інший день.
  • Попередьте стиліста, що ви вагітні.
  • Фарбуйте волосся в добре провітрюваному приміщенні.
  • Не перетримуйте фарбу, якщо робите фарбування в домашніх умовах.
  • Вибирайте більш безпечні методи фарбування. До них відносяться балаяж, мелірування і омбре. Під час вагітності уникайте повноцінного фарбування волосся від кінчиків до коренів.
  • Зробіть тест-драйв фарби. Нанесіть невелику кількість фарби на пасмо і подивіться на реакцію волосся. Можуть втрутитися гормональні зміни, тоді потрібний колір не вийде.

Чи можна годуючим матерям фарбувати волосся – безпечно чи шкідливо

Більшість лікарів сходяться на думці , що під час грудного вигодовування можна фарбувати волосся. Хімічні речовини, які містяться у фарбі, не встигають потрапити в кров, а значить, і в молоко. Головне – дотримуйтесь правил обережності:

  • Використовуйте натуральну фарбу і не наносьте її на корені.
  • Добре промивайте шкіру голови після процедури.
  • Використовуйте рукавички під час фарбування.
  • Не робіть фарбування волосся частіше ніж один раз на місяць.
  • Провітрюйте кімнату до і після фарбування.
  • Не їжте і не пийте нічого, коли фарбуєте волосся, щоб запобігти потраплянню фарби в організм.

Засоби для фарбування волосся при вагітності

Якщо ви не хочете обмежувати себе в фарбуванні під час вагітності, пропонуємо натуральні барвники. Вони вам точно не зашкодять.

Натуральні продукти для фарбування

Чи можна фарбувати волосся при вагітності? Якщо мова йде про буряк або чай, однозначно так.

Хна. Змішайте порошок хни з відваром чаю або лимонним соком – і натуральна фарба готова. Екопродукт подарує вам чудовий червоно-помаранчевий або темно-рудий відтінок, в який ви точно закохаєтесь.

Чай. Концентрований чайний відвар допоможе затемнити волосся на кілька тонів. Ромашковий або зелений чай, навпаки, освітлити русяві і світлі локони.

Кава. Хочете додати глибини кольору? Використовуйте суміш міцного напою, кондиціонера і кавової гущі.

Буряковий сік. Буряковий сік додасть волоссю тонкий червоний відтінок. Можна змішати буряк з морквяним соком, щоб додати трохи апельсинових тонів.

ДЖЕРЕЛОCosmopolitan
Поділись


Новини партнерів