Чому в салон краси не можна йти з брудною головою: 6 порад перед стрижкою

Ми попросили кращих стилістів розповісти про повсякденні помилки, які жінки роблять в салонах (і вдома). Знаючи це, ви завжди будете виходити з перукарень задоволеною!

Помилка 1: приходити з брудною головою

Думаєте, а навіщо мити, все одно в салон йду? Це помилка: стилісти воліють бачити вашу повсякденну укладку, щоб, орієнтуючись на ваші уподобання в красі, створити зачіску, яка вам сподобається. Найкраще йти в салон з укладкою, яка вам вже дуже подобається: так майстер буде розуміти, як поводиться ваше волосся в нормальних умовах і які образи подобаються вам.

Що стосується фарбування, вважається, що фарбувати волосся потрібно, коли воно брудне. Однак в такому випадку на ньому не тільки жир, але ще і засоби для догляду, а вони заважають фарбі лягти рівномірно. Так що краще приходити на фарбування зі свіжовимитою головою.

Помилка 2: неправильний одяг

Одягти в салон сорочку, толстовку з капюшоном і водолазку – погана ідея! «Такий одяг не дає волоссю лежати природно», – каже головний стиліст компанії Agave Healing Oil Джоел Калф. Навіть прикраси можуть перешкодити процесу. Радимо зняти сережки та ланцюжки. Кращий одяг для перукарні: облягаюча блузка.

Помилка 3: думати, що стиліст все пам’ятає

Ви ж розповідаєте лікарю історію своєї хвороби. І перукарю потрібно приблизно те ж саме: як було, як стало, чого ви хочете, що не подобається. Чим довше волосся, тим більше вам потрібно розповісти. Навіть якщо ви зафарбували світлі локони півроку тому, фарба все одно є всередині волосся – значить, вона вплине на те, як волосся вбере фарбу зараз. Не можна просто сказати: зробіть, як півроку тому. Найкраще показати стилісту фотографію своєї зачіски.

Помилка 4: напружуватися

Миття голови в салоні призначене для розслаблення. Це не час, коли потрібно допитувати стиліста або обговорювати з ним якісь ідеї, особливо ті, що починаються зі слів «мій попередній перукар …» Радимо лягти, розслабитися і отримувати задоволення від масажу голови і ніжних ароматів.

Помилка 5: сидіти в телефоні

Під час процедур в перукарні не варто весь час дивитися в телефон, це забирає час від важливого ​​зв’язку, який ви могли б налагодити зі своїм стилістом. І, що не менш важливо, поки ви дивитеся в телефон, ви можете повернути плече, нахилити голову, вигнути шию, а це погано відіб’ється вже на вашій стрижці. Найкраще сидіти прямо, поставивши ноги на підлогу, а руки поклавши з боків.

Помилка 6: не змінювати догляд за волоссям після фарбування

Після фарбування волосся не можна користуватися старими засобами, інакше колір змиється набагато швидше.

Фарбоване волосся, як тканина. Залиш її на сонці – вона втратить колір, попери в гарячій воді або з сильним засобом – знову втратить. Найкраще придбати засоби салонного догляду та спробувати шампунь на фарбованого волосся, а також купити плавальну шапочку для басейну.

Ще одна небезпека: надмірне використання фена. Жерард Карусо, креативний директор кампанії Rusk каже, що його клієнтки часто спалюють волосся занадто гарячим повітрям.

Помилка 7: робити великі перерви між стрижками

Більшість людей ходить в салони 2-3 рази в рік, розтягуючи час від стрижки до стрижки. Даремно! Короткі стрижки вимагають візиту в салон раз в чотири-шість тижнів, а довгі – раз в шість-вісім. Тільки не треба просити «знайти для вас кілька хвилин». Якщо попросите стиліста зробити щось «швиденько», це безумовно позначиться на якості стрижки. Але навіть класна стрижка з часом втрачає форму – регулярно ходіть підрівняти кінці і зміцнити відносини зі своїм майстром.

Поділись


Новини партнерів