Брови як в салоні: секрети фарбування в домашніх умовх

Складно уявити, скільки послуг по догляду за бровами надають сучасні салони краси. Фарбування хною або фарбою, ламінування, мікроблейдінг, татуаж – лише маленька частина процедур, на які добровільно погоджуються дівчата заради правильної архітектури брів. Шкода, що в гонитві за красою деякі з них забувають про безпеку, а тим часом частина майстрів користуються цим, вважаючи за краще не витрачати гроші на витратні матеріали та обладнання для знезараження інструментів. Якщо ви переживаєте з цього приводу, радимо спробувати оформляти брови в домашніх умовах – ми підкажемо, як це зробити.

Підготовка до фарбування

Насамперед вам потрібно проскрабувати брови дрібним абразивом: візьміть звичний скраб для обличчя або жменю харчової соди, змішаною з парою крапель олії. Нанесіть скраб на брови і область навколо них, не заходячи на повіку. Круговими рухами протягом 1-2 хвилин масажуйте брови, а потім змийте скраб теплою водою і промокніть шкіру сухим рушником. Далі вискубайте зайві волоски, як це робите зазвичай.

Вибір фарби

Новачкам користуватися хною не радимо – це досить примхливий матеріал, який потрібно навчитися заварювати і контролювати ступінь його вбирання в волосся і шкіру між волосків. Краще купіть фарбу, на якій буде вказано «для брів і вій»: у неї слабший відсоток окислювача, ніж у стандартної фарби для волосся, тому в разі надмірного фарбування роботу можна буде підкоригувати ватним диском, змоченим міцелярною водою. Фарбу підбирайте в тон коренів волосся.

Нанесення фарби

Багато жінок відразу ж роблять помилку, коли видавлюють занадто багато фарби і окислювача в ємність для змішування. Для рівномірного фарбування брів достатньо порції фарби розміром з дві горошини і декількох крапель окислювача. Ретельно змішайте компоненти паличкою, яка йде в комплекті з фарбою. Причешіть брови щіткою і нанесіть жирний крем на області, які не повинні бути пофарбовані. Потім візьміть кисть для підводки або ту, якою ви промальовуєте брови. Спочатку невеликими порціями фарби намалюйте контур, особливу увагу приділивши кінчикам брів. Потім жирним шаром накладіть фарбу на тіло брови ближче до центру – так всі волоски просочаться і рівномірно забарвляться.

Час очікування

Прочитайте інструкцію, в якій буде вказано, скільки часу фарбу потрібно тримати на бровах. В середньому, на фарбування потрібно 20-25 хвилин для темних волосків. Світле волосся пористе і погано вбирає пігмент, а значить фарбується повільніше – потрібно 25-30 хвилин. Зніміть частину фарби з основи брови біля перенісся і перевірте, чи забарвилася шкіра. Якщо ви бачите зміну кольору, фарбу можна знімати. Змочіть ватяний диск в міцелярній воді і зітріть фарбу з брів, а потім вмивайтеся теплою водою з гелем для вмивання. Промокніть брови рушником і змастіть їх гелем. Готово!

Поділись


Новини партнерів